Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2018 13:51
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Ridley Scott natočí gangsterku z prostředí mexických kartelů. Můžeme se těšit na ságu ve stylu Kmotra

FILMY A SERIÁLY RIDLEY SCOTT
Uložit Uložené

Adaptace románu The Cartel by se mohla začít natáčet už letos.

Nejčerstvější snímek Ridleyho Scotta All the Money in the World pouze nedávno vstoupil do amerických kin (v Česku ho uvidíme 25. ledna), ale my už máme informace i o jeho dalším projektu. Tím bude pravděpodobně adaptace románu The Cartel od Dona Winslowa.

Scott oznámil svůj záměr režírovat tento film již v roce 2015, ale kvůli naplněnému diáři se k němu dostane až teď. Winslowova kniha se odehrává během jedné dekády a čtenáře zavádí do nemilosrdného světa mexických drogových kartelů. Adaptace této knihy však možná bude oříškem, neboť samotná předloha rozhodně nepatří k těm snadno zfilmovatelným. Nakonec, i scenárista David Scarpa v rozhovoru pro Collider potvrdil, že jeho a Scottova verze si vyžádá mírně odklony od předlohy.

 

Ridley Scott natočí gangsterku z prostředí mexických kartelů. Můžeme se těšit na ságu ve stylu Kmotra
Zdroj: The Orchard

Kniha Dona Winslowa je obrovský a rozsáhlý román ve stylu Dickense, který prostě nemůže být hodnověrně adaptován,“ vysvětloval Scarpa. „Nejen proto, že má 600 stran, ale hlavně proto, že těch 600 stran obsahuje mimořádně hustý děj, který je plný politiky a odkazů na kulturu. Do toho tu máme příběhové linky asi šesti postav. Takže nám spíše jde o to, abychom dokázali zachytit atmosféru knihy.“ Dodal také, že film a kniha by se měly vzájemně doplňovat. Podle všeho nás čeká rozsáhlá mafiánská sága na styl legendárního Kmotra od Francise Forda Coppoly. Scarpa se však vyjádřil, že ačkoli Scott chce látku pojmout pořádně epicky, zároveň se snaží udržet rozpočet v rozumné výši. 

Scarpa také prozradil, že by do filmu rád zakomponoval nový vztah mezi Spojenými státy a Mexikem, který ochladl s příchodem Donalda Trumpa do prezidentského úřadu. „Vztahy mezi Mexikem a USA byly vždy trochu ve stylu Kaina a Ábela. Neříkám, který z nich byl Kain či Ábel, ale byl to zkrátka ten typ vztahu. A upřímně, po výhře Donalda Trumpa zde samozřejmě vzniklo mnohem větší napětí, takže bych chtěl představit Mexiko spíš jako spirituální místo, které je v určitém smyslu ohroženo právě naší potřebou po drogách.“ Zatím se neví, kdy by se The Cartel mohl začít natáčet, ale Scott doufá, že první klapka padne ještě v roce 2018.

 

Ridley Scott natočí gangsterku z prostředí mexických kartelů. Můžeme se těšit na ságu ve stylu Kmotra
Zdroj: 20th Century Fox
Domů
Sdílet
Diskuse