Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2018 20:57
Čas čtení 0:00
Marek R.

Čeští hokejisté do 20 let porazili po nájezdech v napínavém čtvrtfinále Finy!

SPORT ČESKO
Uložit Uložené

Po napínavém duelu se nakonec český tým probojoval do semifinále.

V americkém Buffalu se na přelomu let 2017 a 2018 konají mistrovství světa do 20 let, a protože už máme za sebou všechny zápasy skupinové fáze, nastává čas bojů o medaile. Do čtvrtfinále se probojovala nejlepší čtyři mužstva z obou skupin a k naší radosti se mezi osmičkou nejlepších opět ocitla i naše reprezentace, která obsadila výborné druhé místo v B skupině se ziskem 9 bodů po výhrách nad Ruskem, Běloruskem a Švýcarskem.

Na druhé straně proti klukům stála nesmírně talentovaná reprezentace Finska, které poslední roky ukazuje plody své kvalitně odvedené práce a rok co rok přinesou hokejovému světu několik velkých talentů. Přesto ve skupině A skončili až na třetím místě, když se před ně dostaly oba zámořské celky – Kanada a Spojené státy americké.


Po úvodních minutách, kdy jsme sledovali opatrný hokej z obou stran, se naši kluci dočkali první přesilové hry v zápase po chybné rozehrávce Finů a seknutí Urho Vaakanainena. Dokázali jsme jí využít a už v 6. minutě zápasu jsme se ujali vedení. Střela Filipa Zadiny z levého kruhu skončila v horním rohu branky. Přestože Finové byli v úvodní třetině aktivnější a přestříleli nás 4:15, brankář Kořenář za svá záda nepustil ani jeden střelecký pokus a vyhrávali jsme 1:0.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš české hory na slepé mapě? KVÍZ: Poznáš české hory na slepé mapě? 17. dubna 2024 12:00


Druhá dvacetiminutovka byla na góly bohatší. Finům se bohužel podařilo do poloviny zápasu úplně otočit skóre duelu. Svou druhou přesilovou hru na rozdíl od té první využili v 24. minutě zásluhou Rasanena, ve hře 5 na 5 pak v 30. minutě poslal Finy do vedení Juolevi. Ti se zdáli být pořádně rozjetí a nabuzení, ale zničehonic se Kristian Reichel rozjel, utekl obraně Suomi a osamocený nedal brankáři šanci. O všem se tak rozhodovalo až ve třetí třetině, protože po 40 minutách byl stav nerozhodný 2:2.

Úvod závěrečné třetiny opět patřil Finům. Ti nás dostali pod obrovský tlak a výsledkem nemohlo být nic jiného než vedoucí gól seveřanů. Ty poslal do vedení v 47. minutě Vesalainen. Náš soupeř byl nadále střelecky aktivnějším týmem, ale kluci opět ukázali, že český tým se nikdy nevyplatí odepisovat a dvě a půl minuty před koncem třetiny se jim podařilo vyrovnat. Svůj druhý gól v zápase přidal Zadina a zápas tak směřoval do prodloužení.

V prodloužení, které se hrálo deset minut, jsme gól neviděli navzdory velkým šancím na obou stranách a o všem tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Češi začínali, když si puk vzal Reichel a překonal brankáře Finska. Za nás se prosadil ještě Nečas, zatímco u Finů jen Vesalainen a postupujeme tak do semifinále!

Domů
Sdílet
Diskuse