Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2018 11:36
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Drzé a pikantní ilustrace si utahují z některých žen. Mnoho z nich je ovládáno sociálními sítěmi a snahou být populární

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ruský umělec si v některých dílech nebere servítky.

Samozřejmě, výtvarné umění je v některých případech pořádně kontroverzním tématem a to, co si někdo zamiluje může jiný z duše nenávidět. Ať už jde o vnímání kvality provedení, samotné vyobrazené předměty nebo o zprávu a poselství, které se snaží obraz či malba vyjádřit.

Zatímco některé skupiny lidí milují netradiční a odvážná výtvarná díla reprezentující talentované představitele dnešního moderního umění, další mohou jejich kousky odsuzovat a nazývat je prvoplánovými, bez pointy či dokonce levnými a zbytečnými.

Podobnými scénáři si prochází i známý ruský umělec Sergej Išmajev, který se rozhodl pravidelně publikovat svá originální a propracovaná díla, kde na pravidelné bázi hrají hlavní roli ženské karikatury. Některá z jeho děl se snaží poukázat na bizarnost a falešnost dnešní doby spojené se sociálními sítěmi a touhou být populární, jiné zase připomínají jeho vlastní příhody.

A jak už to bývá, tisíce lidí si Sergeje opravdu oblíbily a dokazuje to i úctyhodné číslo téměř 70 tisíců followerů, podle kterých jsou jeho díla důmyslná, poutavá, přitažlivá a odvážná, ale najdou se i odpůrci. Podle nich tvoří Sergej úplné hlouposti. Tvůj názor však rozhodně nechceme ovlivňovat, a tak se raději rovnou vrhněme na prohlídku děl.

Domů
Sdílet
Diskuse