Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2018 15:13
Čas čtení 0:00
Ivan J.

TOP 10: Které knokauty ze světa UFC byly v roku 2017 ty nejlepší?

SPORT BOJOVÉ SPORTY UFC
Uložit Uložené

Populární organizace poutala pozornost i loni.

To, že fanoušci milují knokauty, není žádnou novinkou. V mimořádně populární organizaci UFC jsme jich loni viděli opravdu mnoho. Nicméně, ne každý z nich dokázal zvednout diváky ze sedadel stejně. Za uplynulých 12 měsíců jsme byli svědky hned několika vydařených turnajů. Měli jsme v nich možnost vidět kvantum mimořádně zajímavých soubojů, při kterých se přítomným na stadionu, ale také u televizních obrazovek zatajoval dech. Rozhodně se tedy bylo na co dívat. UFC proto přišlo s výběrem 10 nejlepších knokautovat v roce 2017, který vám nyní přinášíme i my. Souhlasíte s jejich výběrem, nebo vám tam nějaký knokaut chybí? Určitě nám dejte vědět do komentářů.

1. Francis Ngannou vs. Alistair Overeem

Nová hvězda UFC rozdává v oktagonu knokaut za knokautem. Zkušený veterán chtěl jeho „plenění“ zastavit, ale tvrdě narazil. Ve hře bylo mnoho. Vítězi byla přislíbena možnost bojovat v následujícím souboji o titul, a tak měli oba borci o motivaci postaráno. Rodák z Kamerunu se brutálním levým hákem v čase 1:42 postaral o jeden z nejnapínavějších momentů předchozího roku. 

 

2. Mike Perry vs. Jake Ellenberger

Perry měl před konfrontací s podstatně zkušenějším Ellenbergerem bilanci 9:1. Předchozí zápas však prohrál a také z tohoto důvodu chtěl své zaváhání odčinit. A taky že se mu to podařilo. Probíhalo právě druhé dějství souboje, když Platinum, jak Mikea Perryho přezdívají, zničehonic šokoval svého oponenta zdrcujícím loktem, na který neměl šanci zareagovat.

3. Edson Barboza vs. Beneil Dariush

31letý Brazilec se představil i na posledním UFC 219, kde dostal šanci bojovat proti hvězdnému Nurmagomedovovi. Naneštěstí pro Barbozu, tento soupeř byl nad jeho síly. Ještě v březnu ho ale měli fanoušci možnost vidět proti Dariushovi. Ten se v jeden moment duelu pokusil o takedown, ale vzápětí mu na hlavě slušelo koleno. 

 

4. Matt Brown vs. Diego Sanchez

Souboj, do kterého zasáhli dva zkušení mazáci, otestováni desítkami zápasů, sliboval zajímavé představení. Ve Virginii, kde se jejich vzájemné měření sil konalo, šlo pravděpodobně o vůbec poslední zápas nesmrtelného Američana Browna. Chtěl se tak před domácím publikem rozloučit co nejlépe. Probíhalo 1. kolo, když zachytil při pokusu o kop Sanchezovi nohu a následně ho zasáhl loktem, který ho poslal k zemi.

5. Marlon Moraes vs. Aljamain Sterling

Na začátku prosince se měla odehrát jedna z nejzajímavějších bitev v bantamové váze. Namísto toho bylo ale už krátce po zahájení duelu o vítězi rozhodnuto. Aljamain Sterling chtěl boj přesunout na zem, avšak naběhl si na koleno, ze kterého bude mít ještě nějakou tu dobu noční můry. Navíc lidé na internetu postřehli, že při pádu udělal nevědomky dab. A protože ho dělal i po svých výhrách, nevyhnul se posměškům. 

 

6. Ricardo Ramos vs. Aiemann Zahabi

Turnaj UFC 217 patřil svým obsazením mezi ty nejlákavější vůbec. Na hlavní kartě měli zápasy například GSP či Garbrandt. Z tohoto důvodu se zdál být zápas Ramose se Zahabim dost v pozadí. Děsivý knokaut, o který se postaral Brazilec, jej však vystřelil až do tohoto výběru. Tvrdý zásah loktem z otočky Zahabi neustál a zápas ve 3. kole prohrál. V tomto případě je třeba pochválit i rozhodčího, protože souboj zastavil ve správnou chvíli.

7. Holly Holm vs. Bethe Correia

Vrcholem večera v Singapuru bylo setkání těchto dvou skvělých bojovnic. Diváky zápas zpočátku nebavil, následně však přišel knokaut, který zřejmě předčil jejich očekávání. Američanka na svou protivnici vyslala brutální kop do obličeje, přičemž ji ještě na zemi dorazila levačkou. Po sérii proher tak dokázala, že ji ještě nelze odepisovat a stále má co nabídnout.

8. Marc Diakiese vs. Teemu Packalen

Ze souboje uběhlo jen 30 sekund a už bylo hotovo. Když má Diakiese svůj den, je téměř nemožné ho zastavit. Březnový turnaj v Londýně nám něco takového poskytl a odnesl si to Fin Packalen. Po tvrdé pravačce si okamžitě našel místo na zemi. Diakiese tímto triumfem dosáhl 12. kariérní vítězství. Tehdy však ještě nevěděl, že bude i na delší dobu poslední, protože v následujících dvou duelech prohrál. 

 

9. Damir Hadzovic vs. Marcin Held

Bosenský rodák měl přesvědčivé výsledky mimo UFC, a tak se doufalo, že něco podobného od něj uvidíme i v populární organizaci. Nejdříve sice nezvládl debut, když ho porazil Mairbek Taisumov. Po více než roce dostal příležitost opět a tentokrát už nezůstal své pověsti nic dlužen. S velkou dávkou štěstí ukončil zápas s Heldem již 5 sekund po zahájení závěrečného kola. Polák neměl šanci tvrdé koleno ustát.

10. Kelvin Gastelum vs. Michael Bisping

Britský bojovník původně v tomto zápase nastoupit neměl. Bylo však třeba rychle sehnat náhradu za Andersona Silvu, kterému USADA (antidopingová agentura) našla ve vzorku zakázané látky. Bisping byl ještě pár týdnů před tímto soubojem šampion, a tak od blížící se konfrontace očekával procházku sadem. Prudce se mýlil. Jeho soupeř předvedl v zahajovacím kole kombinaci pravá-levá a favorit setkání se okamžitě odebral k zemi.

Domů
Sdílet
Diskuse