Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2018 21:53
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Třeskutá zima v Kanadě a USA dosahuje až -50 °C. Místní ale dokáží projevit dávku humoru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mrazivé období si Severní Ameriku pořádně podalo.

I přesto, že jsou v Kanadě a v severních částech Spojených států amerických na studené teploty už zvyklí, tato zima jim připravila skutečnou zkoušku. Teploty, které se pohybují často i kolem -40 až -50 stupňů Celsia (stanice v New Hampshire dosáhla rekord -73 °C) v Ontariu či Quebecu však lidi pochopitelně znepokojují. Severní části USA zase bojují s teplotami kolem -20 °C. Mnoha obyvatelům Kanady začala například ze zimy praskat okna, která do domu následně vpouštěla zimu.

Chladné měsíce však kromě útrap přinesly i pořádnou nadílku vtipných nebo obdivuhodných momentů a obrázků, na které se nyní podíváme. Jeden muž šel nakupovat a svého psa nechal před dveřmi obchodu, ale protože se bál o jeho stav, raději mu půjčil bundu.

Jinému muži zase během vycházky zamrzla celá bradka a všechno to korunuje poklop od kanálu, odkud se před jeho zamrznutím vypařovala vodní pára. Obrázek, na který narazíš, však zachycuje, jak se pára těsně nad povrchem měnila ve sníh a okolí poklopu je od sněhu. Žít v ledovém království Severní Ameriky tak v dnešních dnech rozhodně není jednoduché.

Domů
Sdílet
Diskuse