Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2018 16:43
Čas čtení 0:00
Radka T.

Stačila jediná fotka uprchlíka, jak hledí přes okno do fitka, a majitelé se rozhodli pro velké gesto. Syřan dostal celoživotní permanentku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

To, co se rozhodli udělat majitelé fitness centra, je jasným gestem lidskosti.

Mohammed Khaled je 12letý syrský uprchlík žijící v Turecku. Podobně jako miliony dalších Syřanů, i on utekl za hranice rodné země. Podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky se právě v Turecku nachází obrovské množství registrovaných syrských uprchlíků, kolem 3,3 milionu. Mohammed je jedním z nich.

Chlapec si i přes svůj mladý věk vydělává peníze leštěním bot v Adıyamanu. Fotografie, na níž má přes ramena zavěšený stoleček potřebný pro tuto práci, se nedávno stala virální. Mohammed totiž stojí před fitness centrem a dívá na něj přes okno.

Portál Independent informoval, že snímek neunikl pozornosti jednoho z majitelů fitka Enginu Doganovi. Ten se rozhodl chlapce vyhledat a udělat pro něj velké gesto. „Naším cílem bylo najít ho a nabídnout mu celoživotní členství. A udělali jsme to,“ řekl očividně dojatý majitel. Dotklo se ho totiž i to, že chlapec má navzdory chladnému počasí na nohách jen pantofle.  

Mohammed se tak stal jedním z čestných členů fitness centra, do kterého může chodit zdarma, a jak se vyjádřil, rád by trochu zhubl, takže doufá, že se mu to nyní podaří. To, co se rozhodli udělat majitelé fitka, ocenili i lidé na sociální síti, protože jde o gesto lidskosti a nezištné pomoci.

Domů
Sdílet
Diskuse