Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2018 17:27
Čas čtení 0:00
damnthat

10 maličkostí, díky kterým budeš pro ostatní atraktivnější. Zaberou ti jen několik sekund denně

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Platí pro opačná pohlaví i lidi, na které potřebuješ zapůsobit.

Komunikace je jeden z nejdůležitějších aspektů, které člověk musí zvládnout, aby měl dobré vztahy s ostatními lidmi a především s těmi, na které potřebuje zapůsobit. Ať už se snažíš získat vyšší plat a teplé místo u šéfa nebo konečně uspět u tebou vytyčeného příslušníka opačného pohlaví, existuje pár malých triků, které můžeš použít, aby ses ostatním jevil příjemnější a zvýšil si tak své sociální postavení. A právě k nim se v následujících pár řádcích dostaneme.

10 maličkostí, díky kterým budeš pro ostatní atraktivnější. Zaberou ti jen několik sekund denně
Zdroj: pixabay.com

Při vstupu se vždy usmívej

Nebo tedy, usmívej se téměř pořád, ale při vstupu do místnosti je to extrémně důležité. Kdykoli otevřeš dveře, plno očí začne směřovat na tebe a možná i ty její. Tím, že se usmíváš, komunikuješ sebevědomí a především to, že je s tebou zábava. Téměř nikdo se nechce bavit s nudným a depresivním člověkem, který se nikdy neusmívá. Jednoznačně tak posílá zprávu, že s ním žádnou srandu netřeba očekávat.

Říkej její jméno

Velmi jednoduchý a všude mnohokrát zmíněný trik, který pomáhá v mnoha komunikacích. V konverzaci jednoduše zmiňuj jméno toho druhého. Ne zase v každé větě, jak si dělali srandu v seriálu Young Sheldon, ale ledabylé oslovení na začátku věty s důrazem na jméno druhého v sobě skrývá pár kouzel.

Ten druhý má pocit, že bojuješ o jeho pozornost, což ho podvědomě dělá důležitým, plus se jednoduše cítí příjemně. Dale Carnegie, jeden z nejznámějších motivátorů a studentů komunikace jednou prohlásil: „Jméno dané osoby je pro ni tím nejsladším zvukem v jakémkoli jazyce,“ a pokud tyto odstavce zkusíš aplikovat, zjistíš, že jde o jeden z nejpravdivějších citátů na světě.

A vymysli jí přezdívku

V podstatě jen vyústění předchozích slov. Přezdívka utužuje vzájemné vztahy a dělá tě v jejích očích jiným než všichni ostatní. Vyzkoušej něco, co bude připomínat příjemné společné chvíle, které jste spolu strávili.

Každá následná zmínka přezdívky tak vytvoří miniaturní jiskru připomínající, že je s tebou fakt zábava. Při přezdívkách si však dávej pozor, určitě to nezkoušej na zcela novou známost či na prvním setkání. Budeš jen divný, raději vytvoř milý a vtipný dojem na rande.

10 maličkostí, díky kterým budeš pro ostatní atraktivnější. Zaberou ti jen několik sekund denně
Zdroj: pixabay.com

Mluv poutavě

I rozhovor s přezdívkami a zmiňováním jmen však každého nudí, ať už jde o ženu, tvého kolegu či babičku. Pracuj nejen na artikulaci a vyslovování jednotlivých slov, ale i na své tónině a tom, jak slova prociťuješ a na jaké části kladeš důraz.

Ne každý dokáže najednou myslet na to, co říká, a zároveň v mysli tkát nové věty, ale pokud to zvládáš, mysli na to, co řekneš nejblíže a celkově v hlavě hodnoť, jak se konverzace vyvíjí, kam se má ubírat a jaká slova chceš použít.

Mluv v hádankách

Momenty, jako když se tě zeptá na věk či podobnou otázku, využij k vybudování napětí a příjemné atmosféry. Nech ji hádat a na konci nemusíš vždy říct správnou odpověď. Rozhodně to však nezkoušej při otázkách jako: „Jak se jmenuješ?“ Podobné věci jsou nudné a nikdo by nechtěl hádat jméno náhodného člověka, kterého právě potkal. Pokud je však otázka plná nápověd a zábavy, vytváříš malou výzvu, kterou se bude žena snažit zdolat.

Úroveň energie

Maličkost, ale výrazná. Nemůžeš přemotivovaně začínat rozhovor s někým, kdo je emocionálně na dně, ale veselou osobnost nezaujmeš, pokud působíš jako zbitý pes. Snaž se odhadnout, jakým množstvím energie právě disponuje tvůj cíl a začínej rozhovor a celkově působ o něco více energicky. Ale jen o trochu. Jsi tak na stejné úrovni, ale stále lákavý.

10 maličkostí, díky kterým budeš pro ostatní atraktivnější. Zaberou ti jen několik sekund denně
Zdroj: pixabay.com

Žádný pracovní pohovor

Bohužel, v tomto případě nejsi na nějaké audienci a rozhovor je v drtivé většině pouze na muži. Nemůžeš setkáním jen proplouvat, musíš se zapojit a v ideálním případě se z celkového počtu dotazů ptáš asi osmdesát nebo devadesát procent. Mluvíš více ty, ale řeč je o ní.

Rozhodně se však netvař, že je nějaká bohyně. Pokud ji zásobuješ hromadou komplimentů a dáváš jí najevo, že jí ležíš u nohou, možná je to milé, ale ne, nic z toho nebude. Každý člověk totiž disponuje sociální hodnotou a lidé směřují k těm, kteří ji mají vyšší. Pokud budeš dělat vše podle ní, jsi jen další nýmand, který ji chce. Ty toužíš po ní, ale ona od tebe nic nepotřebuje. Více o „social value“ a o tom, jak ji mít ve chvíli se ženou vyšší, najdeš zde.

Obklopuj se lidmi

Stále měj u sebe někoho. Ať už jdeš po chodbě, trávíš noc v baru nebo jdeš po ulici. Klidně může být stejného pohlaví. Člověk patřící do kolektivu, ve kterém je očividná zábava, automaticky vyzařuje vyšší sociální hodnotu a navíc působí dojmem, že na danou ženu nemá právě mnoho času.

A i když je pro muže muž akceptovatelný, mnohem lepší je ženská partnerka na procházce kamkoli. Muž mající dobré vztahy se ženou dává jiným ženám poměrně komplikovaný signál. Vytváří dojem, že už byl předvybrán jinou ženou a automaticky tak působí jako hodnotnější kus.

Maličkosti na těle

Mít pozoruhodný náramek či například řetízek poutající pozornost je skvělé. Láme ledy v trapných momentech ticha a nabízí skvělou příležitost k tomu, abys nenápadně alespoň na chvíli stáhl konverzaci na sebe a pochlubil se tím vším, co skrýváš a nabízíš. Samozřejmě, nemluv o sobě dlouho, pak to je nuda.

Také existuje něco zvané „peacock theory“. Cílem je nosit takový outfit, abys jednoduše stoprocentně přitahoval pozornost. Barevné a extravagantní kousky. Jen ty rozhoduješ, co je příliš. V Česku ale není nic podobného populární, a tak riskuješ, že budeš jen za dementa. Cílem je však upoutat a nabídnout cizím lidem možnosti pro otevírání komunikace zmiňováním tvého oblečení.

A také, voňavka. Objetí na závěr či na začátku doplněné příjemnou vůní je fantastický detail. Získávání žen je často nemorální, ale občas je třeba dát i na tradiční způsoby.

10 maličkostí, díky kterým budeš pro ostatní atraktivnější. Zaberou ti jen několik sekund denně

Když nemáš sebevědomí?

Plno lidí má pořádně nízké sebevědomí a jednoduše nezvládají vést souvislou konverzaci s jinými lidmi. Koktají, zasekávají se a v podstatě ani pořádně nevědí, co chtějí říct a co mají říkat. Můžeš zkusit meditaci či sezení u psychologa, ale nejčastější rada, kterou ti lidé dají, je jednoduše předstírat, že jsi největší pán na této planetě. Fake it till you make it.

Domů
Sdílet
Diskuse