Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2018 17:46
Čas čtení 0:00
Radka T.

Boss japonské mafie byl na útěku 15 let. Stačila jediná fotka jeho tetování, aby si pro něj přišla policie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Boss na útěku hrál šachy s místními muži.

Spravedlnosti neunikneš. Na vlastní kůži to pocítil i Šigeharu Širai, který měl vedoucí pozici ve známém japonském gangu Jakuza. Spravedlnosti unikal dlouhých 15 let.

Širai je dnes už sedmdesátník, ale ještě před lety se měl podílet na smrti šéfa konkurenční frakce, což vedlo k uvěznění sedmi členů jeho gangu, píše deník Telegraph. Ale Širaiovi se podařilo zmizet. V Thajsku si vzal místní ženu a myslel si, že se mu podaří žít život běžného důchodce, ale stačila banální věc a skončil v rukou policie.

Neznámý člověk totiž zveřejnil fotku, na níž se vyjímala jeho výrazná tetování, která byla pořízena během pouličního hraní dámy s jinými muži. Další stopou vedoucí k potvrzení jeho identity byl chybějící prst, forma trestu za prohřešek vůči Jakuze. Zdánlivě nevinný snímek byl vydatně sdílený, a tak si jej všimla japonská policie. Ta následně upozornila thajské orgány.

Pro muže si následně přišla místní policie. „Podezřelý připustil, že byl vůdcem gangu Kodokai,“ řekl mluvčí thaské policie Wirachai Songmetta. Gang Kodokai patří pod Jakuzu. K vraždě se však Šira nepřiznal naopak uvedl, že ho oběť terorizovala.

Domů
Sdílet
Diskuse