Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2018 12:54
Čas čtení 0:00
Radka T.

Manželé věznili v domě svých 13 dětí. Některé z nich byly připoutané řetězy k posteli

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rodiče nedokázali logicky vysvětlit, proč své děti takovýmto způsobem vězní ve vlastním domě.

V Kalifornii řeší otřesný případ. Ve značně omezených a špinavých podmínkách se totiž v domě ve městě Perris nacházelo 13 lidí, přičemž má jít o děti již zatčeného páru rodičů.

Celé se to provalilo poté, co se z domu podařilo uprchnout 17leté dívce, jedné z 13 sourozenců. Dívka přivolala policii pomocí telefonu, který v domě našla, informuje CNN. Policii řekla, že 12 jejích bratrů a sester se nachází v zajetí, přičemž někteří z nich měli být připoutáni k posteli řetězy se zámkem.

Úřady uvedly, že policie opravdu našla v domě 12 obětí, které byly podvyživené a špinavé. Nejprve se zdálo, že všechny z nich jsou teprve děti, ale důstojníci byli překvapeni, když zjistili, že sedm z nich jsou vlastně dospělí lidé. Samotná 17letá dívka podle policie vypadala tak na 10 let a působila unaveně. Celkově se věk obětí pohyboval od 2 do 29 let.

Manželé věznili v domě svých 13 dětí. Některé z nich byly připoutané řetězy k posteli
Zdroj: Facebook

Prostředí, ve kterém byly oběti uvězněné, bylo podle prohlášení policie tmavé a zapáchající, a to i od výkalů. Oběti se podařilo rychle dostat do zdravotnických zařízení, kde se jich ihned ujali lékaři.

Z tohoto otřesného činu jsou obviněni rodiče třinácti sourozenců David Allen Turpin a jeho žena Louise Anna. Čelí obvinění z mučení a ohrožování dětí. Soud stanovil kauci za propuštění na částku 9 milionů dolarů na každého z nich. Před soud se mají dostavit ve čtvrtek 18. ledna. Rodiče podle medializovaných informací nedokázali hned logicky vysvětlit, proč své děti věznili takovýmto způsobem.

Podle CNN měl být David ředitelem soukromé školy registrované na adrese domu, jeho žena nepracovala nikde. Davidovy výdaje prý překračovaly jeho příjem, zřejmě i kvůli tomu, kolik dětí pár má.

Podařilo se vyzpovídat i sousedy. Ti věděli, že v domě žije velká rodina, ale nikdy prý neviděli žádné mladší děti. Jeden soused řekl, že tato rodina byla přesně tou, o které nikdo skoro nic nevěděl. Sousedé byli svědky i toho, jak se je podařilo osvobodit z domu - jen v pyžamu. „Byli extrémně bledí, skoro jako kdyby nikdy neviděli slunce,“ popsal oběti jeden ze sousedů. BBC připomíná, že jejich dům ničím nenaznačoval, že může skrývat takové hrozivé tajemství. Zvenku vypadalo všechno upraveně a ničím se nelišil od příbytků ostatních sousedů.

Davidova matka Betty tvrdí, že šlo o velmi slušnou rodinu. Rodiče s dětmi absolvovali i dovolené, ale přiznala, že více chránili zejména své dcery. Davidovi rodiče zároveň uvedli, že děti byly vyučovány doma a rodinu neviděli čtyři či pět let.

Domů
Sdílet
Diskuse