Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2018 11:37
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Zpomalení iPhonu se slabou baterií si budeme moci vypnout. Apple však tento krok nedoporučuje

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Aktualizace přijde již brzy.

Před nedávnem zasáhla Apple celosvětová vlna kritiky poté, co se na světlo dostala informace o zpomalování zařízení se staršími nedostatečně výkonnými bateriemi. Část uživatelů se s tímto krokem ztotožnila, ale na druhou stranu se našli i výrazní odpůrci zásahu do celkové hbitosti telefonu. Podle našeho názoru je tato nenávist zčásti neopodstatněná, omezením výkonu ve starších bateriích lze totiž předejít jejich rychlému znehodnocení a zároveň nečekaným selháním telefonu v momentech, kdy ho potřebujete nejvíce.

Každopádně, společnost o tomto kroku více než rok neinformovala koncové uživatele, a také z toho důvodu dnes čelí nejedné žalobě. Nejnovější rozhodnutí by však technologickému gigantovi mělo napravit renomé.

Tim Cook prozradil, že přicházející aktualizace iOS 11, která je momentálně v rukou beta-testerů, nabídne mimo jiné možnost vypnout omezení výkonu a pracovat s telefonem tak, jako kdyby disponoval novou a neporušenou baterií.

Také přibude možnost sledovat „zdravotní stav“ baterie. Cook přiznává, že podobné hardwarové nastavení nemá v iOS obdoby a jedním dechem dodává, že rozhodně nedoporučuje uživatelům toto omezení vypínat z výše uvedených důvodů.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Toto však není jediné odškodnění ze strany Apple. V rámci veřejné omluvy má každý majitel iPhone 6 a vyšší nárok na zvýhodněnou cenu výměny baterie v ceně 30 €. Nabídka je časově omezena do 31. 12. 2018 a týká se všech autorizovaných prodejců Apple.

Pokud vlastníte Mac a chcete si zkontrolovat stav baterií vašich zařízení od Applu, stáhněte si bezplatnou utilitu coconutBattery. Výkon telefonu můžete otestovat v iOS appce Geekbench 4.

Dostupnost aktualizace je předběžně naplánována na březen.

Zpomalení iPhonu se slabou baterií si budeme moci vypnout. Apple však tento krok nedoporučuje
Zdroj: www.idownloadblog.com
Domů
Sdílet
Diskuse