Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2018 23:38
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

McDonald's představuje veganský burger. Finská pobočka plní sny sójovým masem a zeleninou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Burger McVegan je rozhodně neočekávaným přírůstkem.

McDonald's je pro mnohé z nás oblíbeným místem pro oběd, snídaně, večeři či jen posezení. Ačkoliv fastfood mnozí příliš nemusí, je třeba uznat, že má na domácí gastronomii velký vliv a známý je především lahodnými hranolky či oblíbenými burgery.

V menu mekáče bychom tak rozhodně nečekali veganský burger, ale právě tímto přírůstkem překvapil své zákazníky finský McDonald's. Ten představil takzvaný McVegan, plnohodnotný burger vyrobený čistě z veganských surovin. Samozřejmě, sýr v něm nemůžeš očekávat, ale zelenina je tradiční a najdeš v něm rajčata, salát či okurky.

Maso je nahrazeno sójovou variantou. K burgeru byla dokonce představena i speciální omáčka McFeast, která je rovněž veganská. A podle internetových recenzí šlo o trefu do černého, většině zákazníků veganský burger opravdu chutnal.

Jde o druhý případ veganského brugeru z McDonald's. Poprvé ho společnost jen testovala v některých prodejnách ve finském městě Tampere. Za tu dobu společnost vyhodnotila prodej a usoudila, že McVegan ponechá v trvalé nabídce.

Zpět
Sdílet
Diskuse