Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2018 17:31
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Muž skočil do ledové vody, aby zachránil topící se dítě. Pak ale zjistil, že je to panenka

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hrdinský čin 28letého muže měl nečekané vyústění. Místo dítěte zachránil hračku.

Měl to být hrdinský čin, namísto toho se však James Dowley z Anglie může pochlubit alespoň vtipnou historkou. Když totiž 28letý muž společně se svým otcem před nedávnem projížděl městečkem Ellesmere v hrabství Shropshire, uviděl na hladině místního jezera něco nejasného, co mu z dáli matně připomínalo tonoucí dítě

Věděl, že se může mýlit a třeba ani nejde o lidskou bytost, avšak jeho svědomí bylo silnější. „Nemohli jsme s tátou jen tak odjet, aniž bychom se přesvědčili, o co se vlastně jedná nebo alespoň neinformovali záchranou službu,“ popsal James své dobrodružství. 

Místo vyhledání pomoci se však nakonec James do záchrany pustil na vlastní pěst. Svlékl si kalhoty, vlezl do ledové vody jezera a vydal se k onomu záhadnému objektu na hladině, který se nacházel asi 20 metrů od břehu. A když se k němu po několika dlouhých minutách dostal, zjistil, že nezachránil dítě, ale pouhou hračku


„Cítil jsem se trochu jako idiot, když jsem vylézal z vody s panenkou v ruce,“ přiznal James, který je sám otcem 10měsíční holčičky. Svého pohotového zákroku ale nelituje a dodává, že je vždy lepší mít jistotu než výčitky.

Poté, co se James o svůj nevšední příběh podělil na sociálních sítích, si jej všimla nejen velká domácí a zahraniční média, ale také Královská společnost vodní záchrany (RLSS). Ta se k případu vyjádřila v tom smyslu, že oceňuje Jamesovu reakci, zároveň ale varuje před vstupování do studených a neznámých vod.

James však naštěstí podle všeho žádnou újmu na zdraví neutrpěl, a i když nikomu život nezachránil, může si nyní užít alespoň trochu slávy.


Domů
Sdílet
Diskuse