Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2018 9:55
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Land Rover ve velkém stylu oživil Defender. Za limitovanou edici s V8 si však nechá slušně zaplatit

TECH
Uložit Uložené

Slavnostní model u příležitosti 70. výročí legendárního modelu vznikne v omezeném počtu.

Land Rover Defender je off-road, který si není třeba vůbec představovat. Bohužel úvodem roku 2016 Britové definitivně ohlásili konec jeho produkce, a to aniž by oficiální cestou naznačili, kdy se dočkáme novodobé generace. Není divu, že přívrženci legendárního modelu proto neskrývali smutek, a to i přesto, že konec výroby byl naplánován už nejednou.

Mezitím však Land Rover přichází se vskutku nečekaným počinem. U příležitosti 70. výročí modelu totiž na trh vstupuje Defender Works V8, automobilka tak přece jen "oživila" starý model a spouští jeho výrobu v jakémsi oslavném podání. Jak naznačuje samotné označení, Defender se vrací ve velkém stylu, protože místo 122koňového turbodieselu má pod kapotou až 405koňobou V8 s točivým momentem 515 N.m. Díky atmosférické jednotce o objemu 5 litrů dokáže Defender akcelerovat na stovku již za 5,6 sekundy a uhánět rychlostí 171 km/h.

Land Rover ve velkém stylu oživil Defender. Za limitovanou edici s V8 si však nechá slušně zaplatit
Zdroj: www.autoevolution.com

Zpřevodování má na starosti 8stupňový automat ZF, Land Rover ale hlásí i další změny. Vylepšení se dočkal i podvozek, kde evidujeme nové stabilizátory, pružiny a tlumiče. Verze Works V8 bude k dispozici s osmi laky, standardem budou 18" disky či černé detaily. Samozřejmě nechybí množství oslavných plaket, LED světla či sportovní sedačky Recaro v interiéru. Land Rover si však za specialitku nechá pořádně zaplatit - základní cena edice, která je limitována pouze na 150 kusů, začíná na částce 150 tisíc liber v případě kratší verze 90, v nabídce je ale i 5dveřová 110.

Domů
Sdílet
Diskuse