Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2018 14:37
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

KFC začalo nabízet kyblík za bitcoiny. První várka speciální edice se okamžitě rozprodala

GASTRO KFC
Uložit Uložené

Jídlo z KFC za bitcoiny? Proč ne.

Na současné vlně popularity kryptoměn, které zažily největší boom v loňském roce a dnes se jim dostává stále větších možností využití, se rozhodlo svézt také KFC. Kanadská větev tohoto populárního řetězce s rychlým občerstvením totiž před nedávnem představila zajímavou novinku – kyblík plný oblíbených pochutin z menu restaurace. Vtip je ale v tom, že zaplatit za něj lze pouze kryptoměnou, a to prostřednictvím služby BitPay.

Novinka s všeříkajícím názvem Bitcoin Bucket zákazníky v přepočtu vyjde na 20 kanadských dolarů, tedy přibližně 330 korun. Kyblík obsahuje deset kousků smaženého kuřete, hranolky ve tvaru vaflí, omáčku a několik dalších položek, které po zadání objednávky a platbě řetězec doručí kanadským zákazníkům až domů. 

Ilustrační obrázek

KFC začalo nabízet kyblík za bitcoiny. První várka speciální edice se okamžitě rozprodala
Zdroj: KFC

Zbytek světa má v tuto chvíli smůlu. Podle vyjádření populárního řetězce se totiž zatím nechystá žádné plošné zavedení této novinky. Jak připomíná server iDNES, jednalo se tedy spíše jen o jeden z marketingových tahů restaurace, jak přilákat co největší pozornost.

Doporučeno
Otestovali jsme snídaně z fastfoodů. Víme, kde si dáš tu nejlepší a kterému místu se vyhnout obloukem Otestovali jsme snídaně z fastfoodů. Víme, kde si dáš tu nejlepší a kterému místu se vyhnout obloukem 25. února 2024 10:00

A to se rozhodně povedlo. Zákazníky totiž Bitcoin Bucket zaujal natolik, že první várka omezené edice byla prakticky okamžitě vyprodána. Bohužel pro Kanaďany už tedy momentálně kyblík za bitcoiny není k dispozici, řetězec na svém twitteru však naznačuje, že by se zase mohl vrátit.

Na svém twitterovém profilu řetězec také v žertu prohlásil, že pokud zakladatel kryptoměny Bitcoin, který je známý pouze pod pseudonymem Satoshi Nakamoto, odhalí svou pravou identitu, může mít speciální kyblík zadarmo.

Ilustrační obrázek 

KFC začalo nabízet kyblík za bitcoiny. První várka speciální edice se okamžitě rozprodala
Zdroj: pixabay.com/typographyimages

Není tomu však poprvé, co jsme svědky situace, kdy známý řetězec s rychlým občerstvením začal koketovat s kryptoměnou. Jak totiž informoval server CNBC, například ruský Burger King v loňském roce představil dokonce svou vlastní kryptoměnu s názvem WhopperCoin. Tou byli zákazníci odměňováni při každém nákupu Whopper burgeru a jakmile nastřádali určité množství kryptoměny, mohli ji směnit za jeden Whopper burger zcela zdarma.

Využití ovšem začaly kryptoměny nacházet využití také v celé řadě dalších odvětví. Platit se s nimi už dá v kavárnách, internetových obchodech a je možné si za ně koupit i nemovitosti. Bylo tedy zřejmě jen otázkou času, kdy tohoto populárního taháku využijí i známé řetězce.

Domů
Sdílet
Diskuse