Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2018 9:28
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Chlapec pro zábavu spolkl tři prací kapsle, ty se mu však zasekly v hrdle. Za pár sekund se svíjel v bolestech a nepomohli mu ani doktoři

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nechvalně známá Tide Pod Challenge má další oběť.

Před několika dny jsme tě informovali o takzvané Tide Pod Challenge, které propadli lidé po celém světě. Mnoho čtenářů si tehdy myslelo, že jen zbytečně přeháníme a nikdo by přeci nemohl být tak hloupý, aby ve skutečnosti snědl prací kapsli, ale světe div se, mezi lidstvo patří i takoví géniové.

Pokud tě tento fenomén minul, Tide Pods jsou prací kapsle značky Tide, které lákají lidi svou barevností. Pomocí virálních videí si jich internet všiml a lidé je reálně začali polykat. Samozřejmě však jde o prací prášek a šampon, čili jedovaté látky, kvůli kterým lidé končí v nemocnici.

 

Can’t handle vodka? The only logical thing to do is chase with pods @amherstbarstool

Príspevok, ktorý zdieľa 5th Year (@5thyear),

Jen za první dva týdny roku 2018 se na světě objevily desítky případů hospitalizovaných pacientů právě z důvodu požití pracích kapslí. Jen nedávno se to však podařilo i mladému chlapci přezdívanému JR. Ten velmi toužil zažít ten pocit, když někdo pozře tyto kapsle. Aby se ujistil, že nepřijde ani o moment zážitku, do úst si dal rovnou tři, což však nedopadlo dobře.

Chlapec pro zábavu spolkl tři prací kapsle, ty se mu však zasekly v hrdle. Za pár sekund se svíjel v bolestech a nepomohli mu ani doktoři

Snaha sníst tři kapsle najednou vyústila akorát v to, že všechny popraskaly už v jeho hrdle, což však mělo za následek mnohem horší osud, než kdyby skončily přímo v žaludku. Kousky čisticího prostředku se totiž pozachytávaly v jeho průdušnici, což mělo za následek téměř okamžitou otravu a v konečném důsledku bohužel i smrt.

Každý nádech chlapce totiž dostával toxické látky stále hlouběji do plic a během několika momentů se JR začal svíjet v bolestech, ztratil vědomí a jeho rty změnily barvu na modrou. Doktoři se pokusili bojovat o jeho život, ale chemikálie se rychle rozšířily do celého těla, což může být každému, kdo by podobné hlouposti rád ochutnal, dobrým ponaučením. O chlapcově příběhu dokonce vzniklo i edukativní video.

Domů
Sdílet
Diskuse