Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2018 12:20
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda v Ženevě odhalí nejen modernizovanou Fabii, ale i další SUV

TECH
Uložit Uložené

Název nového SUV zatím neznáme.

Před nedávnem nám Škoda nadhodila první oficiální náčrt nové, lépe řečeno faceliftované Fabie. V uplynulých hodinách však přišla ještě zajímavější informace. Na autosalonu v Ženevě totiž nepoznáme jen modernizovanou Fabii, ale i předobraz dalšího zcela nového modelu z dílny Škoda, koncept Vision X. Asi nikoho nepřekvapí skutečnost, že opět půjde o SUV, ostatně, už nějaký ten pátek samotná automobilka hovoří o SUV ofenzivě.

Škoda v Ženevě odhalí nejen modernizovanou Fabii, ale i další SUV
Zdroj: media.skoda-auto.com

Po modelech Kodiaq a Karoq je tedy v plánu další počin, který naváže na hierarchickou posloupnost. Příchod dalšího SUV, respektive jakýsi crossover na bázi Fabie, je v plánu už několik měsíců. Právě Vision X má naznačovat, o co půjde. Vzhledem k tomu, že obdobným postupem jsme poznali nejnovější Superb či zmíněný KodiaQ, je více než jasné, že hlavní křivky a designový jazyk studie se velmi přesně přetaví i do reality.

V této chvíli se však musíme uskromnit jen s hrstkou počítačových nákresů, avšak již v průběhu příštích týdnů uvidíme koncept v plné kráse na autosalonu v Ženevě. A když píšeme, že v plné kráse, tak v tom pravém slova smyslu, protože Škoda očividně designově přitvrzuje a prvotní náčrty naznačují, že půjde o esteticky mimořádně atraktivní a na poměry značky až netradičně vyzývavé vozidlo. Máme se na co těšit.

Domů
Sdílet
Diskuse