Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2018 14:20
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Biografické drama o Leonardu da Vincim, kterého si zahraje Leonardo DiCaprio, napíše scenárista Letce, Gladiátora či Skyfall

FILMY A SERIÁLY LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

Očekávaný film získal na post scenáristy spolehlivého autora.

Leonardo DiCaprio si vždy uměl vybírat náročné a ambiciózní role. Jednou z nich bude nepochybně i jeho slavný jmenovec Leonardo da Vinci. Právě v biografickém dramatu o geniálním malíři a vědci si totiž DiCaprio zahraje hlavní roli.

Film bude vycházet z knihy Waltera Isaacsona a scénář podle ní napíše ověřený John Logan. Ten má na svědomí například scénáře ke snímkům jako Gladiátor, Skyfall či Letec (kde si hlavní roli také střihl DiCaprio).

Biografické drama o Leonardu da Vincim, kterého si zahraje Leonardo DiCaprio, napíše scenárista Letce, Gladiátora či Skyfall
Zdroj: Miramax

Leonardo da Vinci patří k nejznámějším umělcům historie a minimálně jeho dvě malby – Mona Lisa a Poslední večeře – zná snad každý. Nebyl však jen umělcem, ale také zapáleným vědcem, studoval lidskou anatomii, zajímal se o botaniku, geologii a vyráběl různé vynálezy.

Jeho všeobecné nadání v mnoha různých oborech mu vyneslo pověst jednoho z nejkreativnějších géniů všech dob. Jeho životní příběh určitě poskytuje materiál na pořádně kvalitní film, takže tento projekt budeme pozorně sledovat i nadále.

Domů
Sdílet
Diskuse