Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2018 15:54
Čas čtení 0:00
Radka T.

Je mu teprve 19 let a už otevírá vlastní restauraci. Teenager prorazil z dětského pokojíčku mezi nejlepší šéfkuchaře

GASTRO
Uložit Uložené

Jeho dětství trvalo jen deset let, ale mladý šéfkuchař toho nelituje.

Je mu 19 let a New York mu už leží u nohou. Flynn McGarry obětoval dětství, ale nelituje. V mladém věku se může pochlubit otevřením vlastní restaurace, kromě toho o něm vznikl dokumentární film.

Flynnovy kroky v kariéře jsou pečlivě vypočítané a velmi dobře mu vycházejí. Už jako desetiletý se našel ve vaření, a jelikož jsou pozice dobrých šéfkuchařů vysoce ceněné, otevření vlastní a dlouho očekávané restaurace bylo jen logickým vyústěním. Jeho podnik nese název Gem a vejde se tam 28 lidí. Zajímavostí je, že Flynn už dříve prohlašoval, že než dovrší 19 let, bude mít restauraci.

Prapočátky nynějšího úspěchu lze hledat ve Flynnově dětství, ačkoli on sám prohlašuje, že trvalo jen 10 let. Tedy jen do té doby, kdy ho začalo bavit vaření a vymýšlení nových receptů. Když mu bylo deset, začal vařit pro svou rodinu i přátele. Inspiraci čerpal nejprve z knih a do reality ji přetavoval ve svém pokoji, z níž se stala jakási kuchyňská laboratoř. I proto se o něm říká, že do newyorské restaurace směřuje přímo z dětského pokoje.

První byznys plány se Flynnovi zrodily v hlavě, když mu bylo 12 let. V domě rodičů si vytvořil klub Eureka, a to za účelem degustování jeho výtvorů. A zákazníci za ně neváhali zaplatit 160 dolarů. Jenže Flynn měl dostatek sebevědomí, dovedností i podporu od jeho kreativní mámy. Ve vaření se zdokonaloval doma i v kuchařských institucích, až prohlásil, že si založí vlastní restauraci, což se mu i podařilo. O jeho pozoruhodném životě vznikl i dokumentární film, který měl premiéru na festivalu Sundance. Film ukazuje, že za na první pohled jednoduchým úspěchem stála tvrdá dřina. Snímek tak rozbil několik mylných představ.

„Je nadšený. Není to však proto, že je roztomilý a mladý. Chce tomu zasvětit život. Doufám, že inspiruje i ostatní,“ řekla producentka filmu Laura Coxson. Režisér Cameron Yates dodal, že Flynn je ukázkovým příkladem síly internetu a schopnosti se z něj naučit věci, pro které dokáží lidé získat vášeň.

Domů
Sdílet
Diskuse