Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2018 17:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Elon Musk do vesmíru vystřelil svou Teslu Roadster, čímž okouzlil lidi na internetu. Vtipné reakce na sebe nenechaly dlouho čekat

TECH
Uložit Uložené

SpaceX dokázalo to, co nikdo neočekával.

Společnost SpaceX v čele s miliardářem Elonem Muskem včera přepsala historii. Do vesmíru vypustila momentálně největší raketu na světě a díky poctivé práci proběhl start Falcone Heavy bez problémů, přičemž cílem celého letu bylo otestovat všechny funkce a chování rakety.

I když středová část rakety nepřistála na autonomní lodi v Atlantiku, ale rozbila se o mořskou hladinu, dvě boční části přistály simultánně, přičemž na dalších několik hodin si pro celý svět Elon připravil ještě jednu parádičku. Do vesmíru pomocí rakety vystřelil svou Teslu Roadster, do které posadil Starmana ve skutečné vesmírné kombinéze, přičemž následovalo živé vysílání z kamer stovky až tisíce kilometrů nad zemským povrchem.

Starman nám ukázal, že Země není plochá a pak se vydal na cestu do hlubokého vesmíru, kde zůstane možná i miliony let a bude obíhat kolem Slunce. Internet musel pochopitelně na jeden z největších historických milníků vesmírného objevování nějak zareagovat, a tak nechyběly vtipné komentáře a zapojil se i samotný Elon.

Zpět
Sdílet
Diskuse