Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2018 16:02
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Webové stránky podporující carsharing v Praze jsou na světě. Vyberte si jednoduše auto nově i z modrých a fialových zón stání

TECH CARSHARING ČESKO
Uložit Uložené

Carsharing představuje celosvětový koncept, jehož cílem je nejen poskytnout zákazníkům pohodlí, ale hlavně omezit výfukové plyny a nedostatek parkovacích míst.

Projekt sdílených aut, tzv. carsharingu je u nás už nějakou dobu znám. Služby carsharingových společností využívá stále více a více zákazníků. Nyní, po více než dvou letech byla konečně dokončena práce na webových stránkách, které využívání sdílených aut velmi zjednoduší. Na http://mapa.ceskycarsharing.cz/ si můžete auto vybrat z mapky podle jeho polohy nebo společnosti, která službu na daném místě nabízí. Nově budou automobily navíc dostupné i z modrých a fialových placených zón. 

„Jsem rád, že se nám podařilo spojit síly s Magistrátem hlavního města Prahy a podpořit tak projekt, který Pražanům přiblíží carsharing a Pražanům se stane dostupnějším,“ řekl tisku předseda Asociace českého carsharingu Hynek Homola.

Služba carsharingu se snaží zejména o zredukování počtu automobilů v ulicích velikých měst. V době, kdy je většina aut v Praze naplněna pouze řidičem, se jakákoliv snaha o řešení problematiky zdá býti dobrým nápadem. Díky sdílení jsou přirozeně redukovány jako škodlivé plyny související s provozem automobilu, tak omezené kapacity parkovišť. 

Ilustrační foto

Webové stránky podporující carsharing v Praze jsou na světě. Vyberte si jednoduše auto nově i z modrých a fialových zón stání
Zdroj: pixabay.com
Domů
Sdílet
Diskuse