Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2018 0:25
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Joaquin Phoenix si možná zahraje Jokera v sólovce, která přiblíží, jak se z Batmanova protivníka stal geniální kriminálník

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Koho byste si v roli Jokera představovali vy?

Role Jokera se v posledních letech stala herecky velmi přitažlivou. Její obsazení přitahuje mediální i diváckou pozornost a zároveň jde o velmi náročnou postavu, kterou lze ztvárnit tisíci tvůrčími způsoby. Kdo se jí ujme příště je středobodem vášnivých diskusí. Momentálně však střelka ukazuje směrem k Joaquinu Phoenixovi (Gladiátor, Okrsek 49).

Podle informací magazínu Variety se 43letá hvězda momentálně účastní jednání se společností Warner Bros. ve věci natáčení sólovky Jokera, kterou zrežíruje Todd Phillips (War Dogs, The Hangover). Podle všeho byl Joaquin Phoenix pro režiséra volbou číslo jedna už od začátku, a po delším zvažování na nabídku kývl. Nyní však musí začít jednání, takže se nacházíme v té nejranější fázi potenciální dohody, ze které může kdykoli sejít

Joaquin Phoenix si možná zahraje Jokera v sólovce, která přiblíží, jak se z Batmanova protivníka stal geniální kriminálník
Zdroj: Sony Pictures Classics

Ostatně, Phoenix si už jednou měl zahrát roli v komiksovce, ale nakonec to nevyšlo. Ztvárnit měl postavu Doctora Strange, ale nakonec se rozhodl, že tak neučiní, protože mu nevyhovovaly rozsáhlé požadavky Marvelu. Jedním z důvodů byla také rozsáhlá reklamní kampaň včetně veřejných vystupování, čehož se herec, který se před bulvárem a okem veřejnosti spíše skrývá, obával.

Otázka tedy je, zda i tentokrát to nebude problém, jelikož postava Jokera byla a zřejmě i bude vysoce medializovaná. Záleží však na požadavcích smlouvy. Ty by mohly být mírnější a nemusely by Phoenixe s postavou nutně svazovat, protože zatím vše napovídá tomu, že půjde jen o jednorázový spin-off, zatímco v takovém Suicide Squad 2 může Jokera znovu hrát Jared Leto.

Joaquin Phoenix si možná zahraje Jokera v sólovce, která přiblíží, jak se z Batmanova protivníka stal geniální kriminálník
Zdroj: Warner Bros.

Původně se o roli Jokera ve spojitosti se sólovkou mluvilo také o Leonardu DiCapriovi, to ale nakonec selhalo, což je zřejmě dobře, protože si ho v té roli nedokáži dobře představit. 

Samotný příběh filmu se bude odehrávat v 80. letech minulého století a spíše než superhrdinským filmem bude ponurým příběhem o tom, jak se z Jokera stal geniální kriminálník. Je podle vás Jaquin Phoenix dobrou volbou? A má šanci vyrovnat se hereckému výkonu Heatha Ledgera? 

Domů
Sdílet
Diskuse