Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2018 16:35
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Fanúšik zvládol digitálne odstrániť fúzy Henryho Cavilla kvalitnejšie ako tím vizuálnych efektov pre Justice League

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po premiére komiksovky Justice League boli horúcou témou internetových debát aj Supermanove nešťastné fúzy. Najnovšia ukážka nám však dokazuje, že sa to dalo urobiť lacnejšie a lepšie.

V súvislosti s neslávne známou záležitosťou, ktorá sa týkala digitálneho odstránenia fúzov Henryho Cavilla, ste sa mohli minulý rok čo-to dočítať aj u nás.

Po nešťastnom zranení Toma Cruisa počas natáčania Mission: Impossible - Fallout sa musela produkcia filmu na niekoľko týždňov prerušiť, pričom približne v tej istej dobe štúdio Warner Bros. ohlásilo drahé dotáčky pre tímovku Justice League.

Problém bol však v tom, že Cavill si pre úlohu záporáka v Mission: Impossible nechal narásť fúzy, ktoré si kvôli zmluve nemohol oholiť, čím vznikol veľký problém pre Warner Bros.

Fanúšik zvládol digitálne odstrániť fúzy Henryho Cavilla kvalitnejšie ako tím vizuálnych efektov pre Justice League
Zdroj: Deep Fakes/YouTube

A keďže štúdio spočiatku nechcelo herca oholiť digitálne, ponúklo konkurenčnému štúdiu Paramount dohodu, že ak sa Cavill oholí pre dotáčky Justice League, Warner Bros. zaplatí všetky výdavky spojené s opätovným dorobením jeho fúzov pre Mission: Impossible.

No Paramount odmietlo a vo Warner Bros. sa museli uchýliť k počítačovému oholeniu v post-produkcii, čo vôbec neznelo ako nejaký vážny problém. Konečný výsledok bol však skutočne otrasný a mnohí diváci po zhliadnutí komiksovky zúrili.

Dotáčky údajne zhltli viac než 25 miliónov dolárov, z ktorých sa istá čiastka použila práve na odstránenie Henryho fúzov. Ako sa ale teraz ukázalo, dalo sa to urobiť oveľa kvalitnejšie aj lacnejšie.

Fanúšik zvládol digitálne odstrániť fúzy Henryho Cavilla kvalitnejšie ako tím vizuálnych efektov pre Justice League
Zdroj: Deep Fakes/YouTube

Na YouTube sa totiž nedávno objavilo video, v ktorom fanúšik prostredníctvom aplikácie s názvom DeepFake zvládol povolanie digitálneho holiča lepšie, než tím vizuálnych efektov pre Justice League. Aplikácia nič nestojí, takže k obdivuhodnému výsledku mu stačil iba dostatok času a úsilia.

DeepFake sa v minulosti použilo napríklad na nahradenie tvárí filmových postáv hercom Nicholasom Cageom či na vytvorenie stoviek falošných pornografických videí so známymi hollywoodskymi herečkami. Teraz si už ale vychutnajte vyššie spomínanú ukážku s Henrym Cavillom.

Domů
Sdílet
Diskuse