Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2018 21:03
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ani Elon Musk nechápal, když jeho Falcon Heavy vzlétl do vesmíru. Jak reagoval těsně po startu?

ZAJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložit Uložené

Obrovskému úspěchu SpaceX zpočátku nechtěl věřit ani samotný Elon Musk.

Jen před několika dny se do vesmíru dostala raketa Falcon Heavy, která je v současnosti tou nejvýkonnější. Za ní stojí dobře známý Elon Musk a jeho společnost SpaceX. Raketa sice vystartovala s několika zpožděními, ale nakonec se dostala do vesmíru a vše proběhlo podle plánu, přičemž odlet doprovázel i komentovaný živý přenos. Ten okamžitě zaujal první příčku mezi trendy na YouTube.


Samotný Elon Musk prohlásil, že pokud by start nevyšel, šlo by o obrovské zklamání, ale podle zákulisního videa ani on stoprocentně nevěřil, že se vše podaří podle plánů. Musk vše velmi pozorně sledoval z Kennedyho vesmírného střediska pro NASA operace a jeho slova těsně po startu svědčí o obrovské úlevě. „Holy flying sh*t, that thing took off,“ bylo to jediné, co Elon v úžasu řekl svým spolupracovníkům. Hned nato vyběhl mezi lidi a pokračoval: „Je to nereálné.“ Radost mu na tváři ani náhodou nechyběla.

Domů
Sdílet
Diskuse