Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2018 14:51
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nový model třídy G vyfasoval i AMG verzi. Ikonická krabička tak dostala do vínku až 585 koní

TECH
Uložit Uložené

Druhá výkonnostní varianta zastupuje AMG provedení.

Není tomu tak dávno, co jsme vám představili novou generaci třídy G a Mercedes-Benz nám už servíruje její ostrou variantu. Jak je již zvykem, jedná se o model nesoucí název Mercedes-AMG G 63, tedy nejvýkonnější osmiválcovou verzi, která se zařadí nad „klasické“ provedení G 500.

Novinka se na pohled odlišuje především rozšířenými blatníky, pod které se vejdou až 22" disky, přibyl však už i tradiční panamericana grill s vertikálně umístěnými lištami. Samozřejmě, nové jsou masivnější blatníky a ve smyslu tradice nakonec pod oba boční prahy zavítala dvojice rozměrných koncovek výfuků. Kulaté Multibeam LED světla se zároveň pyšní o něco tmavším pozadím. V interiéru jsme nakonec svědky početněji zastoupeného karbonu, všimnout si však můžeme i nového sportovního volantu. Za ním se ukrývá dvojice 12,3" obrazovek s pozměněnou, o něco sportovnější grafikou.

Nový model třídy G vyfasoval i AMG verzi. Ikonická krabička tak dostala do vínku až 585 koní
Zdroj: media.daimler.com

Jelikož jde o verzi AMG, největší pozornost se obrací pod kapotu. Jak je již poslední roky zvykem, nic jiného než 4litrovou V8 bi-turbo jsme čekat nemohli, v tomto případě poskytuje přesně 430 kW / 585 koní a obrovských 850 N.m. Díky masivní porci síly, pohonu AMG Performance 4Matic a 9stupňové převodovce AMG Speedshift vystřelí ikonická krabička na stovku jen za 4,5 sekundy, zatímco maximálka je až 220 km/h. V případě příplatkového balíčku AMG Driver's package se nakonec maximální rychlost posouvá až na hranici 240 km/h.

Automobilka uvádí průměrnou spotřebu na úrovni 13,2 l/100 km, je však více než jasné, že jde o velmi optimistické hodnoty. Cenové relace zatím neznáme, přibližně 2500kilogramové Géčko v daném provedení uvidíme poprvé živě na autosalonu v Ženevě, kde si odbude světovou autosalónovou premiéru. Jak naznačovaly už i předešlé zprávy, později motorovou paletu rozšíří i běžná naftová varianta se šestiválcem (pod označením 350d), příchod dvanáctiválcové verze Mercedes-AMG G 65 dosud potvrzen nebyl. Nechme se překvapit...

Domů
Sdílet
Diskuse