Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2018 14:42
Čas čtení 0:00
Radka T.

Své ženě dává na Valentýna 39 let stále stejný dárek. Pro staříka má tradice mimořádný význam

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

I po tolika letech svou ženu stále velmi miluje.

Předávání dárků na Valentýna, tedy svátek zamilovaných, je pro mnohé lidi již zavedenou tradicí. Jinak tomu není ani u Rona Kramera a jeho ženy Donny. Jenže u manželů mají dary na Valentýna speciální význam.

Ron dává Donně již 39 let stále stejný dárek a od své tradice nechce upustit. Je jím na první pohled obyčejná krabička s bonbony z tmavé čokolády.

Ron poprvé potkal Donnu v roce 1979, když jí v pozici pojišťováka zaklepal na dveře. Byla z toho láska, a tak se jí na prvního společného Valentýna rozhodl dát dárek. Donna řekla, že by chtěla své oblíbené bonbóny a Ron jí přání velmi rád splnil. Když je kupoval, řekli mu, že pokud si nechá krabičku, příští rok ji může naplnit novými bonbony, aniž by mu ji zaúčtovali.

Své ženě dává na Valentýna 39 let stále stejný dárek. Pro staříka má tradice mimořádný význam
Zdroj: www.youtube.com

O desítky let později Ron stále používá stejnou krabičku a doplňuje ji vždy čerstvými čokoládovými pamlsky. Dárek nosí své manželce Donně do domova sociálních služeb, protože jeho životní láska trpí demencí. K přemístění Donny do domova donutil Rona její zhoršující se duševní stav. „Byl to pravděpodobně nejsmutnější den mého života,“ přiznal se Ron. A přestože se okolnosti v životě manželů dramaticky změnily, tradice valentýnského dárku zůstala stejná.

Své ženě dává na Valentýna 39 let stále stejný dárek. Pro staříka má tradice mimořádný význam
Zdroj: www.youtube.com

Stařeček ví, že paměť jeho ženy se bude neustále zhoršovat, a proto si užívá každý okamžik, který mohou prožít společně. „Zapomene. Zapomene na to, kdo jsem. Tak si užívejte každou chvíli s vašimi blízkými, dokud si pamatují, kdo jste,“ poradil ostatním lidem Ron, abychom nemrhali čas nesmyslnými konflikty a banálnosti, ale soustředili se na to, co je opravdu důležité.

Domů
Sdílet
Diskuse