Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2018 16:52
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Pražany čeká pohodlnější cestování. Metro bude o víkendu jezdit v kratších intervalech

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Novinka již od září v tunelech pražského metra.

Příjemná změna se týká podzemního způsobu dopravy v hlavním městě. Po optimalizacích autobusové a tramvajové dopravy totiž letos přichází na řadu i metro. Současné víkendové intervaly na trase A zhruba každých 8 minut a na trasách B a C každých sedm minut jsou podle radních již nedostačující a je potřeba je zkrátit.

O víkendech totiž brázdí pražskou MHD zejména turisté a jízda v přeplněných vagonech přestává být komfortní. Ke změně dojde od září letošního roku, kdy proběhne tříměsíční zkušební doba. Poté se rozhodne, zda se změna intervalů osvědčila a už takto zůstane.

Pražany čeká pohodlnější cestování. Metro bude o víkendu jezdit v kratších intervalech
Zdroj: Che/Wikimedia Commons

„V posledních dvou letech se nám povedlo zlepšit počet vypravovaných tramvají na maximum, následně jsme optimalizovali autobusovou dopravu a dalším krokem pak bylo navýšit provoz také u metra. Jde výhradně o posílení kapacit o víkendu,“ přibližuje nadcházející změnu ředitel Regionálního organizátora PID Petr Tomčík.

O změnách týkajících se prodloužení provozní doby metra do dvou hodin ranních, jako tomu bylo v minulosti, Praha zatím neuvažuje.

Domů
Sdílet
Diskuse