Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2018 15:48
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Studenti, kteří stojí za vlastními učebními texty pro své spolužáky, vydávají novou učebnici chemie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Projekt ProSpolužáky se nově rozšiřuje také o učebnici chemie.

Možná si ještě vzpomínáte na červnový rozhovor s jedním ze zakladatelů projektu ProSpolužáky Markem Liškou, ve kterém nám vyprávěl o konceptu studentských učebnic. On a jeho kolegové si při studiu matematiky na gymnáziu všimli, že tradiční učebnice bývají pro středoškoláky často zbytečně složité. Rozhodli se učebnici napsat vlastní, poutavým a polopatickým jazykem, který je i průměrnému studentovi matematiky daleko lépe srozumitelný.

Jejich Matika pro spolužáky nyní boduje nejen mezi studenty Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové, kde zakladatelé projektu studovali, ale v současnosti i na přibližně 85 středních školách po celém Česku, kde se podle jejich učebnice hodiny matematiky vedou. 

Studenti, kteří stojí za vlastními učebními texty pro své spolužáky, vydávají novou učebnici chemie
Zdroj: Marek Liška

Dalším cílem této vynalézavé skupinky mladých nadšenců bylo podobným způsobem vyjít studentům vstříc i v jiných oborech. To se jim nyní daří s novou učebnicí chemie, která je také napsána poutavým a jednoduchým způsobem tak, aby si k dané látce našel cestu každý.

Jejich autory jsou devatenáctiletý Leoš Sáblík a pětadvacetiletý Vilém Obrátil z Brna, kteří spolupráci s projektem týmu ProSpolužáky sami nabídli.

Pokud tedy na vaší střední škole kolují staré a nesrozumitelné učebnice, zkuste poprosit své vyučující právě o některou z projektu ProSpolužáky. Třeba se nakonec díky nim stanete fanouškem některé z těchto věd.

Domů
Sdílet
Diskuse