Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2018 20:44
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Youtuberka tvrdila, že veganství léčí rakovinu, sama však nemoci paradoxně podlehla. Ani striktní přesvědčení jí v boji nepomohlo

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Mari se snažila léčit rostlinnými nápoji, nakonec to bohužel nepomohlo.

To, že něčemu věříš, ještě neznamená, že to musí být pravda. Na vlastní kůži to bohužel vyzkoušelo i youtuberské duo Mari & Liz. Na svém YouTube kanále se snažili šířit povědomí o dvou tématech - o křesťanství a veganství. Mari, která je mimochodem tetou Liz, však dříve diagnostikovali rakovinu, která se časem rozšířila i do její krve, jater a plic.

Mari a Liz si uvědomovali vážnost nemoci, ale věřili, že veganství Mari spasí. Přesvědčené ženy se rozhodly dokumentovat celý boj youtuberky s nemocí, aby divákům ukázaly, že konzumace jen rostlinných produktů dokáže Mari spasit. Mezi léčebné metody patřily například citrónovo-zázvorový nápoj, který měl zničit zdroje zanícených míst, či například 90denní kúra, kdy Mari konzumovala jen přírodní ovocné šťávy. Ty si i připravovala, ale sama po ukončení uznala, že šlo jen o boj proti nemoci a k ničemu podobnému by se jinak neodhodlala.

Trpěla totiž velkým nedostatkem podstatných živin a cítila se neustále nemocná a malátná. Když se však znovu konečně najedla, prohlásila: „Budu pokračovat v této přírodní cestě. Je to za mnou, jsem vyléčena. Cítím to v mém těle a duši.“ To však nebyla tak úplně pravda, Mari totiž nakonec nemoci podlehla. Její neteř Liz však přišla se zvláštním vysvětlením. Za všechno prý mohou kousky masa, které musela Mari sníst na naléhání školené pečovatelky.

Domů
Sdílet
Diskuse