Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2018 20:16
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Bojoval jsem šest měsíců proti ISIS díky zručnostem z Call of Duty. John využil počítačovou hru k tomu, aby zastavil rozvoj terorismu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

John v Sýrii využil zkušenosti a taktiku z Call of Duty.

Odborníci čas od času prohlásí, že počítačové hry způsobují v lidech větší míru agresivity, ovšem v případě mladého Američana posloužily mnohem lépe. 24letý John Duttenhofer pracoval ve Spojených státech amerických jako zákaznická podpora a poté, co neustále četl o situaci v Sýrii, dostal chuť zajet tam osobně a zabojovat proti teroristům z ISIS.

John řekl, že neměl chuť sdílet jednu planetu s lidmi toužícími po návratu do středověku, a tak přemýšlel nad tím, jak by se uměl nejlépe připravit na boje v daleké zemi. Nakonec několik týdnů před odchodem do Sýrie začal hrát Call of Duty a sám uznal, že hra ho nejlépe připravila na to, co zažíval v bojích proti ISIS. Hru hrával pravidelně až 13 hodin denně a získal z ní základy ovládání zbraní, ale naučil se i detaily o různých vojenských strategiích.

V Sýrii následně bojoval po boku kurdských jednotek, a i když se mu osobně nepodařilo zastřelit ani jednoho příslušníka ISIS, vícekrát se stal svědkem smrtících střel ze zbraní jeho kolegů. Své dny trávil společně s kolegy v budovách a stanech, aby pak v noci mohli vyjít do ulic a zahnat snipery z ISIS.

John přiznal, že před odchodem do Sýrie se ho rodiče snažili přesvědčit o opaku, ale sami zjistili, že by mu v tom neměli bránit, protože by se na jen naštval. Po návratu domů mu naštěstí nehrozí žádná právní dohra, protože dobrovolná činnost po boku Kurdů není trestná, a tak je John šťastný, že se dostal zpátky ve zdraví.


Domů
Sdílet
Diskuse