Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2018 14:26
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Díky firmě ABT a šílené porci síly se Jon Olsson vrací ke své bestiální srdcovce

TECH
Uložit Uložené

Ani jsme se nenadáli a máme tu další zajímavý Olssonův projekt.

Přibližně měsíc poté, co se začal Rolls-Royce Wraith slavného lyžaře prodávat, nás Jon Olsson seznamuje se svým dalším čtyřkolovým mazlíčkem. Asi už nikoho nepřekvapí, že jde opět o důkladně upravený exemplář. Tentokrát je však ve věci vozidlo, ke kterému má známý Švéd podstatně bližší vztah. Po delší časové odmlce se mu totiž do rukou vrací Audi RS6 Avant, tedy kousek, díky kterému ho poznala možná většina fanoušků a zároveň automobil, ke kterému netajil své největší sympatie.

Nikomu totiž určitě neunikla zpráva o tom, jak nechvalně skončila jeho předcházející RS6. Sám Olsson řekl, že časem se určitě k vozidlu tohoto typu vrátí, protože jak nejednou prohlásil, vyhovovalo mu nejvíc. Nyní sice nejsme svědky tak brutální úpravy, jako tomu bylo v minulosti, ale při jeho nátuře nelze vyloučit další vylepšování. Co je tedy ve věci? Opět RS6 stejné generace, v tomto případě se ale o úpravy postarala firma ABT Sportsline, tedy dvorní koncernový úpravce.

Podstatou je samozřejmě 4litrová V8 s výkonem 705 koní a 880 Nm, následně však došlo i k vyladění podvozku, brzd či výfukové soustavy. Interiér je sice totožný, ale o exteriéru to říci nelze ani zdaleka. Už tradičně nechybí agresivnější bodykit a osobitý polep – nejnovějším dílem jeho kreací je dvoubarevné provedení, protože polovina šíleného kombíku je v bílé barvě, zatímco druhá v černé fólii. Nechybí pochopitelně několik ozdobných prvků či speciální kryty na discích, které zamezují vstup a usazování sněhu mezi paprsky. Výsledek nese název Project Phoenix a my se už nemůžeme dočkat, na jaká zajímavá videa plné akce se můžeme těšit tentokrát.

Domů
Sdílet
Diskuse