Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2018 0:50
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Nemají počítače, ale Word se v Ghaně učí i tak. Obětavý učitel vždy na tabuli podrobně nakreslí celý program

ZAJÍMAVOSTI GHANA
Uložit Uložené

Technický předmět bez počítačů? V Ghaně žádný problém.

Dnes sice technologickým vybavením nedisponují, ale doba kráčí rychlým tempem a za několik let se s ním pravděpodobně setkají. Děti z chudých venkovských oblastí Ghany pravidelně navštěvují školu, kde se nachází také předmět ICT. A to i přesto, že široko daleko není žádný počítač. V městečku Kumasi předmět vyučuje rodilý Ghaňan Owura Kwadwo, který strávil značnou část života v moderním světě.

Do Ghany se však vrací pomáhat a učitelství patří mezi jeden z jeho koníčků. Vystudoval vizuální tvorbu a rozhodl se, že své dovednosti využije i při nové práci. Studentům na tabuli velmi podrobně nakreslil uživatelské rozhraní programu Microsoft Word, a to i přesto, že si program nemohou vyzkoušet. Aby zaujal autority, rozhodl se vše zveřejnit na svém Facebooku, kde zhodnotil, že se věci pomalu posouvají dopředu. Mnoho lidí se však rozhořčilo nad absencí počítačů v tak technologicky založené společnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse