Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2018 8:12
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Po obrovskej dráme si hokejové zlato z olympiády odnášajú Rusi

SPORT
Uložit Uložené

Zimné olympijské hry priniesli mnoho prekvapení a úspech nemeckej reprezentácie v hokeji je jedným z nich.

Zimné olympijské hry sa blížia do finále a už sú rozdané aj skoro všetky medaily, no dnes bol na programe ešte bol o zlato v hokeji. Táto disciplína priniesla už tradične veľa prekvapivých výsledkov a ukázalo sa, že aj tímy ako USA či Kanada potrebujú na väčší úspech posily z NHL. 

Viac príležitostí sa teda otvorilo pre európske reprezentácie a svojej šance sa chopilo hlavne húževnaté Nemecko, ktoré si v playoff dokázalo poradiť so Švajčiarskom, Švédskom a Kanadou. Vyhrať tri takto náročné zápasy v rade už značí, že s veľkou pravdepodobnosťou nepôjde o náhodu a túto skutočnosť mali Nemci za úlohu obhájiť aj v zápase o najcennejší kov, v ktorom sa stretli s výberom Ruska

Tí, ktorí si boli ochotní privstať, sa pozerali na jedno z najdramatickejších medzinárodných stretnutí za posledné roky, keďže sme doslova do poslednej minúty riadnej hracej doby nevedeli, ako to dopadne. Za všetko hovorí aj pomer a úspešnosť streľby.

Spočiatku Rusi chceli presadiť svoju dominanciu, no súper im dokázal efektívne odolávať a v závere tretej tretiny to ešte vyzeralo na výhru nemecka, no Gusevov gól v oslabení vrátil Zbornú do zápasu a po desiatich minútach predĺženia rozhodoval v prospech  Rusov Kaprizov. 4:3. Slovensko teda ostáva jediným tímom na šampionáte, ktorý sa môže pochváliť, že si poradilo s aktuálnym držiteľom olympijského zlata. 

Po obrovskej dráme si hokejové zlato z olympiády odnášajú Rusi
Zdroj: TASR
Domů
Sdílet
Diskuse