Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2018 10:07
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Aquaman je již na cestě, Shazam! se začíná natáčet a Wonder Woman 2 nás také nemine. Co ale bude potom?

Ve Warner Bros. v těchto dnech vládne ohledně DC univerza asi dost pochmurná nálada. Týmovka Justice League kriticky i finančně víceméně vyhořela a před tvůrci nyní leží nelehký úkol, aby se pokusili své milované univerzum na poslední chvíli zachránit.

Některé kroky k nápravě byly již podniknuty: Geoffa Johnse nahradil v křesle hlavního producenta Walter Hamada, známý zejména prací na univerzu Conjuring. Tomu bude z křesla viceprezidentky pomáhat i Chantal Nong (GodzillaThe Intern, Crazy Rich Asians).

Z kuloárů navíc pronikají zprávy, že Zack Snyder si už v DC neškrtne (což asi málokoho překvapuje). Jaké filmy nás ale čekají nejdříve a na jaké z nich se nejvíce těšíme?

Aquaman

Sólovka Aquaman patří k těm, ke kterým se momentálně upírají poměrně velké naděje. Po slabém výkonu Justice League by totiž právě král Atlantidy mohl být tou pravou náplastí.

James Wan se sice dostal do povědomí diváků jako autor hororů The Conjuring či Insidious, ale to neznamená, že by nezvládl i trikový blockbuster. Je totiž mimořádně zručným řemeslníkem, a pokud se tyto jeho danosti spojí se zajímavým příběhem, mohl by Aquaman zabodovat.

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Momentálně se nachází v postprodukci a zatím nejsou slyšet žádné negativní zvěsti či problémy ohledně natáčení, což je také dobrým znamením.

Fanoušci spekulovali, že trailer na Aquamana uvidíme už v těchto dnech, ale James Wan očekávání trochu zchladil a poznamenal, že upoutávka rozhodně nedorazí tak brzy, jak si mnozí přejí. Česká premiéra je stanovena na 21. prosince 2018.

Shazam!

Sólovka Shazama se již začala natáčet, přičemž režijně na ni dohlíží David F. Sandberg odpovědný za kvalitní horory Lights Out či Annabelle: Creation. I vzhledem k tomu je možná trochu paradoxní, že Shazam! má být podle tvůrců optimisticky laděným a zábavným filmem.

Potvrzeno máme i to, že hlavní roli si střihne Zachary Levi, záporáka Mark Strong a objeví se i talentovaný Jack Dylan Grazer z výborného hororu It. Ohledně odklonu od temnějšího tónu se nedávno vyjádřil i Mark Strong.

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: DC Comics

„Zachary Levi, který hraje hlavní roli, je velmi zábavný chlapík a nemám pochybnost o tom, že bude s humorem hrát svou roli,“ řekl Strong.

„Mám dojem, že DC si uvědomilo, že mají plno temných filmů a nyní objevili jeden, který je dost zábavný! Je v něm opravdu mnoho humorných scén. O to zajímavější bude sledovat, jak se s komiksovými adaptacemi poperou hororoví režiséři, tedy Wan a Sandberg.

Wonder Woman 2

Pokračování úspěšné Wonder Woman nám opět doručí režisérka Patty Jenkins. Podle jejích slov se můžeme těšit na spoustu překvapení a de facto „úplně jiný film“. Zatím nemáme oficiálně potvrzeno, o čem snímek bude, ale říká se, že Wonder Woman by se měla přesunout do 80. let, tedy do konce studené války.

„Dvojka bude od začátku zábavná, od prvních sekund si budeme užívat přítomnost superhrdinky a dočkáme se i romantiky. Stejně tak se v ději objeví pár nových neuvěřitelných postav, které jsou od těch předešlých odlišné,“ vyjádřila se Jenkins.

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Vrátí se samozřejmě i Gal Gadot. Co se týče Chrise Pinea, zatím nemáme jasno. Tvůrci slibují v pokračování pořádnou love story, ale zda se nějakým způsobem chystají oživit Stevea Trevora, nebo zda Chris Pine ztvární jinou postavu (případně, zda se vůbec objeví) zatím netušíme.

Říká se také, že roli záporáka by měla obsadit čarodějka Circe, která dokáže přeměňovat lidi na zvířata a ovládat protivníky silou vůle.  Wonder Woman 2 má premiéru stanovenou 31. listopadu 2019.

 

Flashpoint

Hned po Wonder Woman 2 by ve Warner Bros. chtěli uvést dvě sólovky. Jednou z nich má být právě ta Flashova pod názvem Flashpoint. Rychlonohého superhrdinu režijně obstarají John Francis Daley a Jonathan Goldstein, autoři zdařilé komedie Game Night, která nedávno vstoupila do našich kin (naše recenze zde).

Kromě toho napsali například komiksovku Spider-Man: Homecoming. Flash měl velké problémy najít režiséra a u projektu se vystřídalo hned několik tvůrců.

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Původně měli film točit Phil Lord a Chris Miller, ale dali přednost sólovce Han Sola (odkud je i tak vykopli), následně měli zájem i Seth Grahame-Smith či Rick Famuyiwa. Příběhově se tvůrci inspirují komiksem Flashpoint Paradox, v němž se různě mění minulost a následně i přítomnost.

Do hlavní role se vrátí Ezra Miller, kromě něj ale uvidíme i Gal Gadot, Billyho Crudupa, Kiersey Clemons a počítá se i s Benem Affleckem. Flashpoint dorazí v roce 2020.

Batgirl

Druhou aktivně chystanou sólovkou (po Flashpointu) je Batgirl. Na internetu se sice spekulovalo, že Joss Whedon režírovat nakonec nebude, pak se zdánlivě ukázalo, že jde jen o nepodložené tvrzení, aby se vzápětí na to potvrdilo. Ano, Joss Whedon s Batgirl končí a zatím netušíme, kdo zaujme jeho místo.

Nemáme také jméno herečky, která ztvární hlavní roli, takže vás odkážeme na náš starší článek, kde se nacházejí jména hereček, které by si mohly Batgirl střihnout.

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros. Interactive Entertainment

O roli sice projevila zájem i Lindsay Lohan, ale zřejmě šlo z její strany jen o způsob, jak na sebe strhnout pozornost. Joss Whedon se sice vyjádřil, že by chtěl, aby roli získala veřejně neznámá/málo známá herečka, ale jelikož už s projektem nemá nic společného, může to dopadnout úplně jinak.

The Batman

Sólovka The Batman od Matta Reevese (War for the Planet of the Apes) se již pravděpodobně obejde bez Bena Afflecka. Stále píšeme „pravděpodobně“, protože to zatím nikdo nic oficiálně nepotvrdil, avšak zdroje z Warner Bros. říkají, že Affleck toho má plné zuby a chystá se to zabalit.

Poslední adaptací, kde by se měl jako Temný rytíř objevit, by měl být Flashpoint. Dokonce se už mluví i o Affleckově potenciálním náhradníkovi. Tím by měl být Jon Hamm (Baby Driver), který má údajně o roli velký zájem.

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Uvidíme, jak to celé nakonec dopadne. Matt Reeves je v každém případě spolehlivou volbou. Co se týče příběhu, zatím nevíme téměř nic, snad jen, že by se měl jako hlavní záporák objevit Deathstroke v podání Joea Manganiella.

Ačkoliv ani ohledně tohoto tvrzení si nemůžeme být stoprocentně jisti. Celý projekt se momentálně nachází v preprodukci a datum předpokládané premiéry zatím není známo.

 

Nightwing

Batmanova sidekicka dovede do kinosálů režisér Chris McKay. Ten má za sebou spíše rodinně zaměřené a komediálně snímky jak Robot Chicken, Titan Maximum a Lego Batman Movie.

O scénář se postará Bill Dubuque. McKay se vyjádřil, že by do hlavní role rád obsadil fyzicky zdatného herce, protože se chce v první řadě spoléhat na tradiční bojová umění, gymnastiku a kaskadéry, nikoli CGI.

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: DC Comics

„Jsem velkým fanouškem Nightwinga a jeho příběh je jedním z nejlepších,“ řekl režisér. „Vyrůstal jsem s ním. Žádná jiná postava v komiksech si neprošla takovou změnou.“ Zatím nemáme tušení, kdo si zahraje hlavní roli, ani kdy se začne natáčet.

Suicide Squad 2

První týmovka sympatických psychopatů dopadla sice všelijak, ale stále si stojíme za tím, že ty postavy mají ohromný potenciál, takže se na dvojku těšíme. Mimo jiné i proto, že ji bude režírovat šikovný Gavin O'Connor, autor thrilleru The Accountant.

Je také velmi pravděpodobné, že uvidíme většinu herců z jednotky, přestože oficiálně byl zatím potvrzen jen Joel Kinnaman alias Rick Flag. Podle jeho slov je však možné, že Suicide Squad 2 bude více realističtějším příběhem, kde nebudou tak hojně zastoupeny nadpřirozené prvky.

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Uvidíme, jak to bude s Jokerem. David Ayer se později vyjádřil, že lituje, že neudělal záporáka raději z něj. Ve dvojce bychom se však mohli dočkat záporáka Black Adama v podání Dwayna „The Rock“ Johnsona.

The Rock před nějakým časem pustil do éteru informaci, že kvůli této postavě chystají tvůrci velké překvapení, takže jsme zvědaví, jak to s jeho postavou nakonec dopadne.

Deadshot

Pokud jste se (jako my) těšili na sólovku cool Deadshota ze Suicide Squad, tak vás asi zklameme. Podle informací z ledna tohoto roku se totiž zdá, že Warner Bros. tento projekt zrušilo.

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Will Smith by se tedy měl objevit v roli smrtícího zabijáka pouze v Suicide Squad 2. Příliš nás to nepřekvapuje, protože kolem této sólovky bylo podezřelé ticho a neměli jsme jméno ani režiséra, ani předpokládané premiéry. Stále nás však Warner může mile překvapit.

Man of Steel 2

 

Henry Cavill má ve smlouvě zakotveno, že si Supermana zahraje ještě jednou. Po snímcích Man of Steel, Batman v Superman a Justice League by se tedy měl objevit ještě počtvrté. Zda to bude zároveň jeho rozloučení s rolí slavného Kryptoňana, zatím netuší asi nikdo.

Nejdříve by se Cavill mohl jako Superman objevit buď v nějaké DC týmovce nebo v Man of Steel 2, přičemž pravděpodobnější je právě ta druhá možnost. Vzhledem k faktu, že Man of Steel je do dnešního dne považován za nejlepší přírůstek celého DCEU, možnost pokračování zní rozhodně lákavě.

 

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Je však také jasné, že původně zmíněný Matthew Vaughn, kterého chtěli Warneři posadit na režisérskou židli, zřejmě projekt nenatočí, protože se chystá dohlížet na třetí díl série Kingsman a epické sci-fi Courage.

Podle slov samotného Henryho Cavilla však zřejmě můžeme očekávat, že dvojka už rozhodně nebude tak depresivní a temná. Doslova se vyjádřil, že by mohlo jít o feel-good film.

BONUS: Joker mimo DCEU

Asi nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že Joker origin patří vůbec k nejočekávanějším komiksovkám od Warner Bros. Paradoxně, film bude stát mimo univerzum DC a tudíž se v něm v roli Jokera neobjeví Jared Leto.

DCEU vyprodukuje desítky filmů. Proč se nejvíce těšíme na Scorseseho Jokera?
Zdroj: DC Comics

Podle čerstvých zpráv by si psychopatického klauna měl střihnout Joaquin Phoenix. Snímek režíruje Todd Phillips a produkuje Martin Scorsese. První klapka by měla padnout už v květnu tohoto roku.

Ačkoli stále není oficiálně potvrzeno, že Jokera ztvární Phoenix, je velmi pravděpodobné, že se to dozvíme už v nejbližších dnech. Jokerův příběh ve stylu pochmurného krimi thrilleru v Gothamu 80. let by mohl být opravdu skvělým zážitkem, tvůrcům proto budeme držet palce, aby během natáčení nenastaly žádné problémy.

Domů
Sdílet
Diskuse