Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2018 0:51
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Budeme brzy nesmrtelní? Futurolog má na to jasnou odpověď, umírat přestaneme již za několik let

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Britský futurolog Ian Pearson s 85procentní úspěšností předpovědí věří v zázrak.

Do roku 2050 máme podle různých futurologů stihnout všelijaké zázraky. Ze světa mají zmizet choroby, inteligentní zařízení se stanou součástmi našeho těla a průměrná délka lidského života bude mnohem delší. Jak však potvrzuje britský futurolog Ian Pearson, mnoho z nich dokonce předpokládá, že do roku 2050 budeme mít v rukou lék na nesmrtelnost.

Ian je bývalým raketovým a softwarovým inženýrem a jeho úspěšnost krátkodobých předpovědí dosahuje přibližně 85 %. Nedávné posuny v biomedicínské a výpočetní oblasti ho přesvědčili, aby se na téma nesmrtelnosti podíval znovu a podle jeho názoru je rok 2050 opravdu tou zaslíbenou hranicí.

Budeme brzy nesmrtelní? Futurolog má na to jasnou odpověď, umírat přestaneme již za několik let
Zdroj: pixabay.com

Klíčem mají být technologie, které zabraňují buněčnému stárnutí. K tomu má pomoci zejména genetická úprava buněk, které by měly místo definitivního odumírání dále pokračovat v práci. Navíc odcházející orgány či jiné části těla budou již brzy nahrazovány jejich replikami z 3D tiskáren.

Studie ukazují, že za poslední měsíce se lidstvo obrovskými skoky přiblížilo k nesmrtelnosti a dokážeme obnovovat stále více orgánů a lidských částí. Revolucí je i pochopení takzvaného CRISPR systému, což znamená, že se v naší DNA neustále opakují určité úseky. Technologie stejného jména tyto úseky dokáže upravit v jakémkoliv místě, a to aniž by se narušila zbylá část struktury.

Technicky se tak dá lidskému tělu vštípit námi vytvořena informace o tom, jak by se mělo chovat. Samozřejmě, zdravotní následky je teprve třeba pořádně prozkoumat, ale vize nesmrtelnosti je dnes již jasně předpovídána. A k odstranění rizik máme ještě necelých 32 let.

Domů
Sdílet
Diskuse