Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2018 18:57
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Do roku 2020 bude proměna Malostranského náměstí dokončena, prvotní práce na projektu již začaly

KULTURA
Uložit Uložené

Do pár let by měla být proměna Malostranského náměstí kompletně hotová.

Malostranské náměstí v Praze čeká rozsáhlá rekonstrukce, která se nebude týkat jen vizuální proměny, ale dotkne se i samotné dopravy. Vše by se mělo stihnout do pár let. Informoval o tom server iRozhlas.

Před nedávnem už na místě proběhl archeologickým průzkum a byly také vyměněny tramvajové koleje, které jsou nyní uloženy v nové dlažbě ze žuly. Stejný typ povrchu by měl pokrývat kompletně celé náměstí.

Náměstí má po dokončení nabídnout více místa na sezení a méně na parkování, pro automobily také zmizí jeden jízdní pruh. Přibýt by naopak měla nová fontána a celé prostranství má ve výsledku působit více sjednoceným dojmem.

V současné době je snahou hlavního města Prahy získat všechna potřebná stavební povolení, která by se mělo podařit zajistit do konce května. Pokud tak půjde vše podle plánu, už během léta by se mohlo začít s pracemi. Dle odhadů by mohla být proměna dokonána do roku 2020.

Jak se vám návrh na novou podobu Malostranského náměstí líbí? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Zpět
Sdílet
Diskuse