Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2018 20:29
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Seat vystrkuje v koncernu růžky. Osamostatňuje značku Cupra a přináší 300koňové SUV

TECH
Uložit Uložené

V průběhu následujících let se ukáže hned několik modelů s novým logem Cupra.

Značka Seat se odjakživa v rámci koncernu VW Group profilovala jako sportovně a emotivně orientovaná odnož. V uplynulých dnech to s sebou přináší další ovoce. Už několik týdnů byl oficiálně potvrzen akt osamostatnění Cupry, čemuž předcházelo odhalení loga. Jak uvádějí tiskové zprávy, modely z dílny Cupra budou vznikat ve spolupráci s automobilkou Seat. Jelikož ale jde o zvláštní entitu, do nemalé míry bude podléhat nezávislému růstu. Už i samotné logo naznačuje, že modely této značky mají do světa šířit vášeň, preciznost, odhodlání a odvahu.

Vznik jakési podznačky je realitou díky příchodu prvního modelu – Cupra Ateca. Za ním se neskrývá nic jiného než nějaký ten pátek známa Ateca, která však do vínku dostala osvědčený agregát 2.0 TSI s výkonem 221 kW / 300 koní. Díky tomu novinka akceleruje z 0 na 100 km/h jen za 5,4 sekundy, maximálka je 245 km/h. Pochopitelně zásadní roli hraje standardně dodávaný pohon všech čtyř kol 4Drive a 7stupňové DSG, vývojáři navíc opěvují i intenzivní zvukový projev.

Seat vystrkuje v koncernu růžky. Osamostatňuje značku Cupra a přináší 300koňové SUV
Zdroj: www.seat-mediacenter.com

Ateca pod záštitou Cupry disponuje propracovanými nárazníky s ještě sportovnějším pocitem. Vpředu nechybí v masce nové logo či masivní nápis ve spodní části nárazníku, na opačném konci nakonec najdeme 4 koncovky výfuků. V rámci základní výbavy budou standardem adaptivní tlumiče DCC, které se přizpůsobují podle režimů Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road a Cupra. SUV stojí na 19" discích, v nabídce bude přitom balíček Performance s vysoce výkonnými brzdami Brembo, karbonovými doplňky a ještě sportovnějšími sedačkami.

Kokpit se pyšní kvalitnějšími a prémiovými detaily. Interiér je čalouněný Alcantarou, přibyly sportovní sedačky, obnovený volant, ale i hliníkové pedály či nově navržené digitální budíky. Samozřejmostí bude bezklíčový přístup a startování, kamerový systém a 8" obrazovka infotainmentu. Cupra Ateca se v plné kráse ukáže v Ženevě, do budoucna přitom můžeme očekávat až 7 modelů s logem Cupra.

Zpět
Sdílet
Diskuse