Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2018 18:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na fotbalové mistrovství do Ruska si můžeš vzít marihuanu, kokain i heroin

SPORT
Uložit Uložené

V Rusku si na stadion budeš moci přinést i drogy.

Rusko jednoznačně nepatří mezi progresivní země, kde bys viděl neustále diskuse o právech homosexuálů či legalizaci drog, ale i přesto udělá během blížícího se fotbalového šampionátu velkou výjimku. Jak to už bývá zvykem, mistrovství světa znamenají obrovský nával turistů, protože jde o největší sportovní svátek na světě, a tak museli Rusové souhlasit s drogami přímo na stadionech.

Nejde přitom o žádné nelegální látky, které by se začaly ve velkém prodávat někde v ulicích. Rusko jednoduše uděluje výjimky cestovatelům, kteří do země přiletí i s potřebnými dokumenty potvrzujícími fakt, že léky a drogy potřebují ze zdravotních důvodů a pro svou vlastní spotřebu. Pravidla proto stanoví, že pokud na to máš potvrzení přeložené do ruského jazyka, do Ruska si na fotbalové mistrovství budeš moci přinést nejen marihuanu, ale klidně i kokain a heroin.

Samozřejmě, hostitelská země si bude dávat pořádný pozor na to, aby ji žádný cestovatel neoklamal, a tak budou mít hlídkující policisté při stadionech za úkol také kontrolovat pravost jednotlivých dokumentů potvrzujících potřebu drog. Nemusíš se tedy bát, že by si vedle tebe na stadionu začal píchat heroin člověk, který ho právě koupil ve vedlejší uličce.


Domů
Sdílet
Diskuse