Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2018 13:29
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Krokodýla značky Lacoste nahradil delfín, želva, tygr a jiná ohrožená zvířata v rámci podpůrné kampaně

MÓDA
Uložit Uložené

Móda se čas od času angažuje i v obdobně sympatických projektech s ušlechtilou myšlenkou.

Značku Lacoste zřejmě není třeba nikomu představovat, protože patří mezi ty nejznámější i u nás. Francouzský výrobce s více než 80letou historií však nemyslí jen na byznys, o čemž svědčí jejich nejnovější kolaborace s institucemi International Union for Conservation of Nature a Save Our Species.

V podstatě jde o spolupráci, díky níž se i laická veřejnost může dozvědět o problému s ohroženými druhy zvířat, kterých každým rokem přibývá. Oblíbená značka s kultovním logem se snaží vyjádřit podporu limitovanou kolekcí 10 bílých polokošil, kde klasického krokodýla nahradili jiní živočichové. Za všechny zmíníme kondora kalifornského, tygra sumaterského či papouška kakapo.

Pro detailnější informace nebo v případě zájmu o koupi jednotlivých kousků je už ovšem třeba navštívit oficiální stránky Lacoste. Mimochodem, maloobchodní cena byla stanovena na 150 eur. Část poputuje přímo zvířatům, která bychom rádi viděli volně běhat v přírodě i za 10 let.

Zpět
Sdílet
Diskuse