Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2018 14:53
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Oscarové gratulace míří i do Česka! Na oceněném Blade Runnerovi 2049 pracoval pražský tým

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jeden z nejlepších filmů loňského roku má českou stopu. Ta byla během dnešního oscarového večera navíc ověnčena cennou trofejí.

Dnešní udílení Oscarů bylo pro Českou republiku výjimečné, ačkoli to nemuselo být zřejmé na první pohled. Pokračování legendárního Blade Runnera si totiž odneslo Oscara za nejlepší vizuální efekty. Na tomto perfektním sci-fi pracoval i český tým z pražských Vršovic. Konkrétně firma UPP

Jedna ze scén, na které studio pracovalo, byla ta, která se odehrává v galerii starých modelů replikantů uvnitř Wallace Corporation. Pracovali také na vytvoření vody v podvodním souboji, který byl součástí finálního boje u Sea Wall. Češi také stáli za výměnou obličejů během úvodní rvačky Sappera a K. Podíleli se také na tvorbě několika pozadí. Kupříkladu létajících spinnerů.

K tvorbě efektů se navíc snažili využívat co nejméně zelené plátno, a tak řada triků z filmů vznikala za reálných podmínek. České straně projektu šéfoval Viktor Müller, jenž je podepsaný i pod projekty jako Wonder Woman nebo Hanebný pancharti. UPP se podílelo celkem na více než 200 scénách. Do Prahy tedy posíláme velikou gratulaci, neboť českému týmu právem patří podíl na uděleném Oscarovi. 

Domů
Sdílet
Diskuse