Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2018 11:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Konspirátoři šílí, protože v Antarktidě prý objevili havarovanou mimozemskou loď

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ve skutečnosti šlo o obyčejnou lavinu a odtrženou skálu.

Žijeme ve 21. století a technologie se za poslední desetiletí vyvíjely neuvěřitelnou rychlostí. Člověk by si proto myslel, že v roce 2018 se již budeme moci spoléhat výlučně na vědecky prokázaná fakta a konspirační teorie postupem času zahynou. Následující video je však důkazem toho, že společnost čeká ještě dlouhá cesta. Konspirátoři stojící za YouTube kanálem Secureteam10 před pár desítkami hodin zavěsili na internet video, které údajně zachycuje havarovanou mimozemskou loď přímo na povrchu Antarktidy.

Konspirátoři šílí, protože v Antarktidě prý objevili havarovanou mimozemskou loď
Zdroj: Secureteam10/Youtube

Zřejmě bys tomu neuvěřil, ale Secureteam10 dokázal údajnou vesmírnou loď objevit pomocí služby Google Earth, kde každý den tráví hodiny času, aby prohledal každý kousek naší planety pomocí satelitů a snaží se najít jakýkoliv záznam o mimozemské aktivitě.

Na ostrůvku u Antarktidy se mu proto podařilo zaznamenat havarovanou vesmírnou loď, která podle něj narazila do skalního masivu a následně se svezla několik stovek metrů dál. Zanechala za sebou výrazné stopy ve sněhu, díky čemuž ji i dokázal identifikovat. Člověku se až rozum zastavuje, když zjistí, že na YouTube video brzy překročí hranici 1 milionu zhlédnutí a velká část z diváků existenci havarované mimozemské lodi i skutečně věří.

Odborník Dr. Richard Waller však má pro neobvyklý objekt na Antarktidě mnohem rozumnější vysvětlení. Vše nasvědčuje tomu, že se na zmíněném skalním masivu jen vytvořila lavina, jejíž následek je dokonce viditelný i na stejném satelitním záběru, a uvolnila velký kus skály.

Skála se nakonec odtrhla a pod silou laviny sklouzla až na místo, kde ji internetoví konspirátoři objevili. Není proto třeba věřit všemu, co na internetu najdeš, a vždy je důležité pracovat s důvěryhodnými zdroji. A kdyby i šlo o mimozemskou loď, proč by ji Google nechával perfektně viditelnou, pokud ji dokáže velmi rychle zamaskovat.

Domů
Sdílet
Diskuse