Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2018 11:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kolegové odpracovali 3000 hodin přesčasů, aby se otec mohl starat o syna s rakovinou. Andreas by bez nich přišel o práci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Andreas se zalekl, že svou práci ztratí kvůli péči o syna. Nečekal obrovskou štědrost svých kolegů.

Narození dítěte je zřejmě jedním z nejdůležitějších momentů v životě člověka. I Andreasovi Grafovi z Německa se společně s manželkou změnil život, když na svět přišel jejich malý syn Julius. Jenže osud si s nimi nepěkně zahrál. Ve věku tří let byla Juliovi diagnostikována leukémie, která chlapce na 9 týdnů připoutala na lůžko.

Léčba chemoterapií byla náročná a Julius bojoval ze všech sil, aby nemoc překonal, což se mu podařilo. Krátce před návratem do domácích podmínek se však odehrála tragédie, protože zemřela jeho matka. Delší dobu měla problémy se srdcem a nakonec jim podlehla, přičemž neměla šanci ani strávit čas se svým zotavujícím se synem.

Kolegové odpracovali 3000 hodin přesčasů, aby se otec mohl starat o syna s rakovinou. Andreas by bez nich přišel o práci
Zdroj: MaxPixel/Ilustračné foto

Andreas se proto ocitl v situaci, kdy si musel vybrat celou roční dovolenou ve svém zaměstnání. Julius potřeboval nepřetržitou péči, a tak se Andreas lekl, že své zaměstnání ztratí. Problémů pracovníka si všimla personalistka Pia Meier a navrhla ostatním zaměstnancům, jak by mohli Andreasovi pomoci.

Každý ze 650 zaměstnanců zanedlouho daroval Andreasovi své hodiny napracované v rámci přesčasů, a tak starostlivý otec získal dohromady 3264 odpracovaných hodin, díky kterým se nemusel o svou práci bát a mohl se starat o syna. Společnost mu díky přesčasům umožnila více než roční placenou dovolenou a Andreas dnes nedokáže dostatečně poděkovat všem svým kolegům. Mimochodem, malý Julius nedávno oslavil své páté narozeniny a cítí se mnohem lépe.


Domů
Sdílet
Diskuse