Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2018 13:51
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Osvětlené semafory nebo voda zrecyklovaná po každém umytí rukou. Perfektní nápady z ulic a domovů, které by měly být aplikovány všude

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Náš svět má stále prostor pro vývoj a každodenní předměty by mohly fungovat ještě efektivněji.

Naše společnost se neustále vyvíjí a ani zdaleka nenaplnila svůj potenciál. Technologie nám pomáhají s efektivitou práce, organizují nám náš čas a zlepšují životy, ale občas je třeba podívat se i na ty předměty, které nám přijdou jako úplná samozřejmost. Každičký den se setkáváme se semafory, toaletami, ale i výtahy či lavičkami a často se nezamýšlíme nad tím, jak by se daly vylepšit.

V mnoha městech po světě však kreativita předčila byrokracii, a tak bys tam našel originální nápady přímo na cestách, chodnících i v domácnostech. Semafory se dají osvětlit celé, což na velkých křižovatkách může vylepšit přehlednost situace, zatímco lavičky stačí přizpůsobit i na rande. Kolem nás se nachází tisíce věcí, které by mohly fungovat efektivněji a užitečněji, přičemž stačí jen popustit uzdu fantazie.

Domů
Sdílet
Diskuse