Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2018 18:58
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Fortnite přináší své velkolepé zápasy až pro 100 hráčů i na mobily, bojovat přitom budeme moci proti těm na PC či PS4

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Fortnite Battle Royal přichází na mobilní platformy. Nejprve na iOS, později i na Android.

Herní žánr battle royale zažil zejména v uplynulém roce mimořádný nárůst popularity. Vděčit za to může loňskému hitu PlayerUnknown's Battlegrounds, který v počtu aktivních hráčů na Steamu překonával doslova jeden rekord za druhým. V poslední době se však stále více do popředí začíná dostávat také jeho žánrový konkurent Fortnite, který se se svým oblíbeným free-to-play battle royale módem již brzy dočká rozšíření i na mobilní zařízení.

Tvůrci ze studia Epic Games a People Can Fly slibují, že verze Fortnite Battle Royal určená pro chytré telefony a tablety bude stále tou stejnou zábavnou hrou pro až 100 hráčů, kterou mohou fanoušci znát z dosavadních plaforem (PlayStation 4, Xbox One, PC a Mac). „Stejná hratelnost, stejné prostředí, stejný obsah, stejná každotýdenní updaty,“ vzkazují na svých oficiálních stránkách autoři hráčům.

Nejdříve se dočkají uživatelé s operačním systémem iOS, kteří se již v tuto chvíli mohou zaregistrovat na stránkách hry a v pondělí 12. března (marec) pak zájemci obdrží kód ke stažení hry. Hráči, kteří obdrží pozvánku, dostanou také několik kódů také pro své přátele. K tomu abyste si zahráli, pak potřebujete iOS 11, internetové připojení a alespoň iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Pro, iPad Air 2 nebo jiné novější zařízení.

Tvůrci dodávají, že podpora pro mobilní zařízení s operačním systémem Android dorazí během několika nejbližších měsíců. Pokud tedy v tuto chvíli nevlastníte žádné iOS zařízení, není třeba zoufat, i na vás přijde řada.

To ale není všechno. Společně s rozšířením na mobilní přístroje totiž autoři také oznámili podporu společného hraní napříč jednotlivými platformami (tzv. cross-play), takže pokud například vlastníte nový iPhone a chcete si zahrát s kamarádem, který sedí u PlayStationu nebo PC, nic vám nebude stát v cestě. Pro Xbox však zatím cross-play zřejmě fungovat nebude.

Stejně tak se počítá i s ukládáním postupu (tzv. cross-progression) nezávisle na tom, na jaké platformě hrajete. Pokud tedy běžně hrajete třeba na PC, ale budete si chtít se svou postavou odehrát i několik zápasů na tabletu, dosažený postup se vám uloží na obou platformách. A co na novinku říkáte vy? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse