Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2018 14:18
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Chybí mu část levé ruky, ale soupeře v MMA zničil hned v prvním kole. Nick vyhrál 14 z 15 zápasů a touží po UFC

SPORT
Uložit Uložené

Nick Newell se ve svém životě nevzdává. I bez části ruky pokračuje v cestě za svým snem.

Souboje v MMA patří mezi nejtvrdší na světě, a kdyby ti někdo řekl, že v nich má jakoukoli šanci uspět člověk bez části levé ruky, zřejmě by ses jen pousmál. Naštěstí, Nick Newell se předsudky zastavit nedal. Bojovník z amerického státu Connecticut se narodil s vrozenou amputací levé ruky, která mu končí těsně pod loktem.

Nick tedy nemá dlaň ani prsty, jimiž by si při bojích v MMA mohl pomáhat. Jako malé dítě měl větší či menší problémy, avšak se svým znevýhodněním se naučil žít a na střední škole se dokonce pustil do zápasení, ve kterém byl mimořádně úspěšný. Před pár lety ho pak zaujalo právě MMA, a tak začal trénovat.

Chybí mu část levé ruky, ale soupeře v MMA zničil hned v prvním kole. Nick vyhrál 14 z 15 zápasů a touží po UFC
Zdroj: AXS TV Fights

Zpočátku proti němu nechtěli bojovníci ani nastupovat, protože neměli zájem zbít muže bez ruky, ale po prvních pár zápasech bylo každému jasné, že je s Nickem třeba počítat. Před pár dny se po dvou letech opět postavil do oktagonu a ve svém 15. profesionálním MMA zápase porazil Vicenta Luquea hned v prvním kole. Znamenalo to pro něj 14. výhru v patnácti zápasech, a i když před dvěma lety předčasně odešel do důchodu, dnes má očividně nové plány.

Nick prohlásil, že se považuje za jednoho z nejlepších MMA bojovníků na světě a chtěl by se dostat do UFC, což možná není úplně nereálné. Bojovník dokázal své protivníky porazit v prvním kole hned v deseti zápasech, a tak uvidíme, kam ho budoucnost zavede.

Domů
Sdílet
Diskuse