Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2018 10:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Jak by vypadal Sovětský svaz, kdyby přežil do roku 2050? Moskviče i Leninova hlava by Moskvu zdobily i navzdory technologickému pokroku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ruská televizní show si pohrává s velmi zajímavou myšlenkou.

Sovětský svaz se nerozpadl, jeho lídrům se ho podařilo udržet v celku a země dodnes existuje. I když se na přelomu 80. a 90. let odehrály v Evropě výrazné změny, a nakonec si Sovětský svaz zlomil vlastní vaz, v případě zajímavé ruské televizní show musíme pracovat s verzí, že se rozpad velkého svazu neodehrál.

Seriál s názvem Chernobyl: Zone of Alienation ve svém scénáři postupně zachycuje změny, které se odehrály v Moskvě a celém Sovětském svazu díky tomu, že partii mladých chlapců se podařilo zabránit jaderné katastrofě v Černobylu. Bez jaderné katastrofy se však v čase vytvořil paradox, který způsobil, že Sovětský svaz si svou sílu dokázal udržet, a tak máme možnost nahlédnout do ulic Moskvy o desítky let později.

Modernizace by samozřejmě neobešla ani virtuální Sovětský svaz, kde by byly technologie na každém kroku a na reklamách bys dokonce objevil propagaci nového vozu Moskvič 712. Všude by se rovněž na obyvatele usmívaly i obličeje Lenina či proletářů. Alternativní historie se přitom v rámci televizních seriálů dostala do popředí i díky show The Man in the High Castle, kde zase nacisté vyhráli druhou světovou válku. Pokud si tedy chceš představit svět, ve kterém Sovětský svaz prosperuje dodnes, možná by skutečně vypadal podobně.

Domů
Sdílet
Diskuse