Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2018 11:37
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nový vrchol německého luxusu stojí přes 12 milionů korun. Šestimístný kolos má 630 koní

TECH
Uložit Uložené

Luxusnější sériové auto byste z dílny německých automobilek hledali marně.

Mercedes-Benz nám svoji modernizovanou vlajkovou loď představil již před více než rokem, až nyní však dochází k modernizaci posledního článku v skládačce jménem třída S. Ve věci je nejluxusnější automobil z německé produkce, a tedy model Mercedes-Maybach S 650 Pullman.

Ultra-luxusní vrchol z Německa sází na novou Multibeam full-LED světelnou technologii, koncová světla se Stardust efektem, pozměněný design nárazníků a následně zcela novou masku – početně zastoupené chromové lišty ve vertikálním směru jsou po vzoru konceptu Vision 6 novým poznávacím znakem exkluzivních verzí .

Pochopitelně, podstatou provedení Pullman je značně prodloužena karoserie, která má na délku 6,5 metru. Není divu, že si tato verze vyžádala nejen klasické prodloužení rozvoru, ale i zvýšenou karoserii v oblasti střechy (upravené sloupky) či citelně modifikovaný podvozek. Pullman stojí na masivních 20" discích, novinkou je přitom možnost dvoubarevné karosérie – přibyl lak Magma Grey, Mahogany Brown či interiérová kombinace Silk Beige/Deep Blue Sea.

Nový vrchol německého luxusu stojí přes 12 milionů korun. Šestimístný kolos má 630 koní
Zdroj: media.daimler.com

I když v kokpitu dominuje nový volant a nezvyklé displeje infotainmentu, podstatou provedení s dodatkem Pullman je samozřejmě zadní salonek, takže se přesuňme tam. Rozložení 2+2+2 zůstalo zachováno, i tentokrát je možnost dvojici protisměrných sedadel vynechat, respektive „složit“. Prioritní je totiž dvojice zvláštních a ve velké škále elektricky polohovatelných křesel v poslední řadě, které rozděluje robustní středový tunel ukrývající mimo jiné chladící box, prostor schovávající ručně vyráběné stříbrné poháry od Robbe & Berking či výsuvné stolečky a „prostěradla“.

Je zřejmé, že jde v dané třídě o bezkonkurenční prostornost pro dvojici sedící v zadním salonku. Posádce nechybí několik polštářů, pohodlí během cestování zpříjemňuje luxusní a uklidňující osvětlení s možností změny intenzity a výběru z až 64 odstínů či více parfémů spolupracujících s klimatizací. Hudební systém má na svědomí nadále značka Burmester, známá pro high-end zvuk s trojrozměrným efektem.

Standardem jsou dále vyhřívané loketní opěrky, masážní funkce sedadel, analogové hodiny od renomované značky IWC či panoramatická střecha. Všude, kam se podíváte, najdete prvotřídní zpracování, mimořádně kvalitní dřevěné nebo lesklé dekory, precizní prošívanou kůži a nespočet elektroniky či funkcí multimediálního systému.

Nový vrchol německého luxusu stojí přes 12 milionů korun. Šestimístný kolos má 630 koní
Zdroj: media.daimler.com

Zásadní odlišnost evidujeme při nabízené verzi, protože změna označení z S 600 na S 650 nepřináší jen nové názvosloví, ale i porci síly navíc. Pod kapotou nadále trůní 6litrový dvanáctiválec biturbo, avšak místo dosavadních 530 koní se pyšní výkonem 630 koní a 1000 Nm. Je fascinující, že tento kolos dokáže tedy akcelerovat z nuly na 100 km/h jen za 6,5 sekundy, automobilka přitom hovoří o průměrné spotřebě „jen“ 14,6 l/100 km.

Na závěr dodejme, že cenové relace se na německém trhu odrážejí od hladiny 500 000 euro, v případě pancéřováné verze Guard se ale výsledná cenovka prakticky zdvojnásobí. Jako protihodnotu však dostanete prý nejbezpečnější sériové auto na světě.

Domů
Sdílet
Diskuse