Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2018 11:56
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Takto vypadá aktuální žebříček nejdražších měst pro život. Skokanem roku je Paříž, která obsadila druhé místo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Průzkum porovnává ceny přibližně 150 produktů ve 133 městech napříč celým světem.

Společnost Economist Intelligence Unit se každoročně věnuje průzkumu, v rámci něhož zjišťuje, která města jsou právě těmi nejdražšími na světě. V překladu se na základě jednoduchého srovnání cen konkrétních komodit zjišťuje, kde je běžný život nejvíce nákladný.

V úvahu se berou ceny více než 150 produktů v přesně 133 městech z celého světa, avšak pochopitelně se zvažují pouze ta nejvyspělejší. O výsledku rozhoduje například to, kolik zaplatíte za chléb, víno, cigarety či benzín.

Takto vypadá aktuální žebříček nejdražších měst pro život. Skokanem roku je Paříž, která obsadila druhé místo

Výsledky jsou skutečně zajímavé a mnohé zároveň určitě překvapí. V první desítce se objevila tři města z asijsko-pacifického regionu a pět míst Evropy. Největšími skokany jsou přitom Paříž, která z loňského sedmého místa stoupla na druhé a také izraelský Tel Aviv. Ten byl ještě před pár lety na 34. příčce, dnes již nechybí v top desítce.

Určitě jste si všimli, že chybí města z USA, za což může stále slabší dolar. No a pro zajímavost, Praha se umístila na 82. příčce.

Domů
Sdílet
Diskuse