Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2018 21:19
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Simpsonovi opět předpověděli budoucnost. Na krku Stephena Hawkinga se v díle z roku 1999 leskne trefný přívěšek

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americký seriál nezklamal a opět zdánlivě naznačil, co se stane v budoucnosti.

Už zanedlouho uplyne týden od momentu, kdy náš svět navždy opustil profesor Stephen Hawking. Geniální vědec během své kariéry neváhal spolupracovat ani s tvůrci známých filmů a seriálů, protože jedním z jeho cílů bylo zpopularizovat vědu široké veřejnosti.

Na přelomu tisíciletí se proto objevil i v seriálu Simpsonovi, kde si zahrál v epizodě They Saved Lisa's Brain a na svůj elektrický vozík si nechal připevnit mixovací pult, na kterém zahrál svou rapovou skladbu. Skladba se jmenovala A Brief History of Rhyme, což byla trefná slovní hříčka a narážka na jeho nejznámější dílo A Brief History of Time. Nejzajímavější částí epizody však byl zlatý řetěz, který měl Hawking zavěšený na krku.

Na něm se leskl přívěsek E = mc2. Nejslavnější rovnici popsal ve speciální teorii relativity Albert Einstein a lidé dokázali mezi Hawkingem a Einsteinem najít spojení velmi rychle. Einstein se narodil 14. března 1879, zatímco Stephen Hawking zemřel 14. března 2018.

Symbolická rovnice na krku Hawkinga v Simpsonových tak mnohé opět přesvědčila o tom, že americký seriál skutečně dokáže předpovídat budoucnost. I když nejde o žádnou konkrétní předpověď, Simpsonovi zase nezklamali.


Zpět
Sdílet
Diskuse