Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2018 12:34
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Virgil Abloh kráčí na módní Olymp. V Louis Vuitton mu svěřili mužskou sekci

MÓDA
Uložit Uložené

Francouzský módní dům po odchodu Kima Jonese sahá po jednom z nejvyhledávanějších jmen současnosti. Jde o správný krok?

Není tomu tak dávno, co jsme vám přinesli komplexní článek o cestě Virgila Abloha až na vrchol pouliční módy a dnešním dnem se posouvá do sféry, o jaké před pár lety ani nesnil. Do svých řad ho totiž získává snad nejznámější módní dům, Louis Vuitton, ve kterém bude mít na starosti mužskou sekci.

Pro některé jde o možná překvapivý tah, ale vzhledem k faktu, jakým směrem se aktuálně ubírá high fashion, je obdobný krok vcelku logický. Stačí se podívat na Balenciagu, kterou má pod palcem Demna Gvasalia a na pozici, kam ji po Alexanderu Wangovi vytáhl.

Je něco podobného ovšem možné i v případě jedné ze značek patřící pod skupinu LVMH? To prozatím neumíme odhadnout, ale zpětně se o jakési jemné propojení dvou odlišných světů daného průmyslu pokoušel i Kim Jones. Britský návrhář neváhal a navázal spolupráci s Nike či Supreme, čímž dokázal, že Louis Vuitton není jen pro snoby, i když na druhou stranu kolaborace s druhou jmenovanou značkou nebyla dostupná pro obyčejné lidi.

V každém případě uvidíme, jak se se svou novou pozicí dokáže poprat CEO značky Off-White a či módní dům s typickým monogramem neuvidíme na každém druhém teenagerovi s dobře zabezpečeným zázemím. Na závěr ještě připojujeme vyjádření obou zúčastněných stran.

V případě, že se o módní dění zajímáte trochu blíž, tak určitě nezapomeňte navštívit naši stránku Móda Refresher, která vám poskytne vždy jen ty nejzajímavější a nejžhavější informace z módního světa. Děkujeme vám!

Domů
Sdílet
Diskuse