Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2018 23:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zatímco vegani protestovali, majitel restaurace si pochutnával na steaku. S úsměvem na rtech provokoval přes okno

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Provokace veganů vyšla majiteli restaurace na jedničku.

Veganství není žádný nový koncept. I když se lidé dlouhá léta živili jak živočišnou, tak i rostlinnou stravou, v poslední době naštěstí dbáme stále více na životy zvířat. Spousta lidí nedokáže konzumovat maso i poté, co na vlastní oči viděli, v jakých podmínkách musí zvířata žít. Namísto masa se obracejí na rostlinnou stravu.

Veganství žije vlastním životem i v kanadském Torontu. Ve městě narůstá počet lidí, kteří odmítají konzumovat maso, ale na druhou stranu se udržuje přibližně stejný počet lidí, kteří mají rádi maso na jakýkoli způsob. Michael Hunter vlastní v Torontu restauraci s názvem Antler, což už na první pohled napovídá o tom, že bys tam mohl narazit na všemožné speciality ze zvěřiny.

Zacházení se zvířaty, jejich zabíjení a pózování s mrtvolami se však nelíbilo skupině veganů, která přišla před restauraci protestovat. Křídou nejdříve na chodník před ní napsali majiteli vzkaz, aby do menu přidal více veganských jídel. Potom vytáhli i transparent s nápisem „vražda“. Namísto dialogu však Hunter zvolil svébytný přístup a přímo před očima protestujících si nejdříve vychutnal steak. Hned nato začal u okna krájet kus zvěřiny, čímž vegany vyprovokoval ještě více.

Domů
Sdílet
Diskuse